RKZVC bevecht een punt - RKZVC

RKZVC bevecht een punt

Sportclub Silvolde

0 - 0

RKZVC 1 (zon)

Competitie

4e Divisie B

Datum

27 augustus 2022 18:30

Scheidsrechter

M. Oosting

Accommodatie

Sportpark De Munsterman
Munstermanstraat 2
7064KA
SILVOLDE
tel. 0315-325512

27-08-2022 Silvolde - RKZVC 1: 0 - 0 (0 – 0)

RKZVC bevecht een punt
Op een eerste competitiewedstrijd (dit jaar 4e Divisie B genoemd) zit altijd wat extra spanning: je wilt graag goed beginnen. Vandaag kwam daar nog bij dat beide ploegen in vergelijking met vorig seizoen nogal wat nieuwe spelers hebben en de vraag is dan hoe dat uitpakt als het echt om de punten gaat. Gezegd moet worden dat Silvolde qua veldspel verder is dan RKZVC. Gelukkig stond RKZVC verdedigend behoorlijk compact en gaven ze, ondanks de druk van Silvolde gedurende een groot deel van de wedstrijd, niet echt veel weg. Gaven ze in de oefenwedstrijden nog wel eens kansen en goals weg door fouten in de opbouw, vandaag werd er meer rucksichtslos verdedigd.

De eerste kans kreeg Björn Doppen al in de 2e minuut vanuit een schuine hoek maar de Silvoldse keeper was attent. Een minuut later volgde een kopbal van Silvolde in de bovenhoek maar keeper Joël Paijers kon de bal gemakkelijk pakken. Silvolde speelde daarna in de bekende stijl met vrij veel lange ballen en hoge ballen voor de pot waar de Zieuwentse verdediging in doorsnee niet zoveel moeite mee had. Er werden wel veel corners weg gegeven. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam de druk ook wat meer toe. Zo pakte Joël in de 27e minuut een laag schot en ging een behoorlijke Silvoldse kans in de 36e minuut maar net naast. Van Zieuwentse kant ging een kopbal van Sven Jurjus na een corner een meter over.

Na rust begon Silvolde fanatiek. Binnen twee minuten moest Joël Paijers redden op een schot en ging een ander schot voorlangs. RKZVC moest er hard voor werken maar daarmee wisten ze iedere keer toch de ballen weer het zestienmetergebied uit te werken. Daarnaast greep keeper Joël Paijers enkele keren goed in. In de 76e minuut valt eerst een geblokt Silvolds schot op het dank van het doel en daarna valt ook een doorkopbal op het dak van het doel. Aanvallend kwam RKZVC pas het laatste kwartier tot twee kansen. In de 73e minuut schoot Thijs van Ostaijen vanaf 20 meter kiezelhard, helaas ook enkele meters naast. In de 80e minuut kwam Sem Jansen na een sprint van 70 meter door maar schoot recht op de Silvoldse keeper.

De wedstrijd blonk niet echt uit door goed veldspel maar door de vechtlust en spanning was het toch een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. RKZVC zal het dit jaar best moeilijk krijgen maar als ze blijven strijden zoals vandaag en het spelniveau nog wat kunnen opkrikken, kan het best nog een leuk seizoen worden. Op deze zaterdagavond stonden er twee wedstrijden op het programma (beide gelijkspel) en staat RKZVC in ieder geval één dag in de top vier.

Zondag 4 september speelt RKZVC thuis tegen SV Venray om 14.00

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!