2023 - RKZVC

2023

Verenigingsdag RKZVC 29-5-2023
Meer foto's dan in dit verslag zijn te bekijken via de volgende link.  Verenigingsdag 29-5-2023 (myalbum.com) 
Kinderspelen
20230529_120024.jpg

Op pinkstermaandag 29 mei werd het seizoen afgesloten met een onderling toernooitje voor senioren plus jeugd van Onder 17 (62 voetballers). Voor de 25 aanwezige jongere jeugdleden waren er spelletjes.

 20230529_104748.jpg 20230529_111826.jpg

Na de wedstrijd van het eerste werd het seizoen bij de senioren afgesloten. Van een aantal mensen  werd afscheid genomen en veel vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet. Daarna was er nog een afsluitend feest met muziek.
Hieronder eerst (integraal) de speech van voorzitter Henri Weikamp. Er werd afscheid genomen van leden van de technische staf, vrijwilligers en de topscorers werden bekend gemaakt.

De speech van Henri Weikamp

Allemaal van harte welkom bij deze seizoen afsluiting van RKZVC. Fijn dat we hier allen na deze gezellige voetbalochtend bij elkaar kunnen zijn om het seizoen 2022-2023 vaarwel te zeggen.

Voor spelers, begeleiding en supporters van ons eerste elftal was het een heel lang seizoen, waarin al snel duidelijk was dat – mede door het lange tijd missen van enkele spelers – het een bijzonder lastige opgave zou worden om handhaving in de vierde divisie te realiseren. Uiteindelijk is dat ook niet gelukt, maar toch mogen we trots zijn als RKZVC dat we ons als klein clubje vijf jaar lang op dit vijfde niveau in Nederland hebben weten te handhaven. Het moment van een stapje terug wil je zo lang mogelijk uitstellen, maar dat moment is nu gekomen. Ik wil de spelers en staf bedanken voor hun inzet afgelopen seizoen, hoe lastig de motivatie misschien ook af en toe was als je weet dat het behalen van een goed resultaat vaak net een iets te grote opgave was. Bedankt en veel succes komend seizoen in de nieuwe eerste klasse, waarin zaterdag- en zondagclubs elkaar voor het eerst in de historie in competitieverband zullen ontmoeten.

Ook ben ik trots op al die supporters die ondanks de vele nederlagen toch iedere twee weken in de auto stapten om hun jongens overal in den lande te zien spelen. Daar mag best voor geapplaudisseerd worden!

Bennie Storkhorst heeft berekend, dat in vijf jaar vierde divisie of voorheen hoofdklasse meer dan achttienduizend kilometers zijn afgelegd tegen 42 verschillende clubs. Een prachtig avontuur voor in het jubileumboek bij het 100-jarig bestaan van RKZVC in 2045.

Ook het tweede tot en met vijfde wisten niet in de prijzen te vallen afgelopen seizoen. Het tweede werd vijfde in de eerste klasse en liep nipt de nacompetitie mis. Het derde eindigde als tiende in de vierde klasse, het vierde werd elfde in de zesde klasse en het vijfde eindigde als zevende in de zevende klasse. Volgend seizoen nieuwe kansen op een betere klassering.

Onze 35+ en 45+ teams hebben met veel plezier wederom meegedaan aan de competities in de regio, waarbij presteren hand in hand gaat met de vele gezellige avonden die volgden na een avondje voetballen. Ook het Walking Football heeft bij RKZVC zijn intrede gedaan. Onder leiding van René Klein Holkenborg wordt er iedere dinsdagmorgen gezellig een uurtje gespeeld en vooral veel gepraat. Vind je het reguliere voetbal niet meer je ding, dan is Walking Football misschien juist wel de oplossing voor je. Meld je bij René als je een aantal keren wilt meedoen om te proeven aan dit nieuwe fenomeen.

Over de jeugd ga ik niet te veel zeggen, daarvoor zal Tom Hulshof straks het een en ander zeggen. Ik wil hem uiteraard niet het gras voor de voeten wegmaaien.

We hebben de afgelopen twee dagen weer genoten van het negentiende Seesing Tournament. Een prachtig evenement, dat we toch maar weer als club hebben neergezet. We kunnen met trots terugkijken op dit mooie toernooi, dat mogelijk werd gemaakt door de vele vrijwilligers die de handen uit de mouwen hebben gestoken en de vele gastouders, die al die spelertjes van de verschillende profclubs onderdak verleende. Een speciaal woord van dank aan de toernooicommissie, die onder de gedreven leiding van Jelle Krabbenborg er een prachtig toernooi van hebben gemaakt.

Namens mijn medebestuursleden wil ik iedereen vanaf deze plek iedereen heel hartelijk bedanken, die op welke manier dan ook zich heeft ingezet voor onze mooie club. Natuurlijk valt er ook wel wat te mopperen en kunnen dingen beter, maar toch zijn jullie er iedere keer weer om je in te zetten voor RKZVC. Zonder al die uren van vrijwilligerswerk zou onze club niet kunnen bestaan. Heel veel dank hiervoor.

20230529_134054.jpgJarna Stoverinck topscorer van het jaar (foto rechts)
Het einde van het seizoen betekent ook afscheid nemen en het uitdelen van prijzen. Sven Doppen heeft bijgehouden wie de meeste goals heeft gemaakt en topscorer van onze vereniging is geworden met achttien doelpunten: Jarno Stoverinck van RKZVC 5. Opmerkelijk is te noemen dat Jarno 15 goals in de laatste vijftien wedstrijden wist maken. Misschien een tip voor Arjen Nijman om eens een keer bij het vijfde te gaan kijken! Jarno, van harte gefeliciteerd en voor jou een aardigheidje voor deze titel.

Dan de mensen die afscheid gaan nemen. Stefan Hulzink gaat na 30 jaar stoppen met zijn rol bij de supportersclub om de programmablaadjes bij de wedstrijden van het eerste in het goede formaat aan de supporters aan te bieden. In weer en wind stond hij bij de poort om het programmablaadje te overhandigen aan de binnenlopende supporters. Omdat RKZVC gisteren zin laatste thuiswedstrijd bij Longa’30 speelde hebben we Stefan weten over te halen om in september nog één keer zijn taak uit te voeren waarna we hem in het zonnetje zullen zetten omdat hij het verdiend heeft om na zo’n lange periode een terecht applaus in ontvangst te nemen van het RKZVC-publiek.

BWalter_Overkamp.JPGij het eerste elftal zijn er wel een aantal stafleden die gaan stoppen (gezamenlijke foto volgt later). Binnen de selectie is daar gisteren al aandacht aan besteed, maar ook als club willen we hier kort bij stilstaan. Walter Overkamp stopt als assistent van Arjen Nijman, Sjaak Jansen zal komend seizoen geen keeperstrainer meer zijn en Robert te Focht is dan geen teammanager meer. Allen hartelijk dank voor jullie inzet en een bloemetje voor jullie om dit te onderstrepen.

    Walter Overkamp 

Op de foto van links naar rechts Sjaak Jansen, Henri Weikamp en Robert te Focht 

20230529_134352.jpg

Dan krijgen we dadelijk het woordje van Tom Hulshof namens de jeugdcommissie en de bekendmaking van de speler, topscorer en supporter van het jaar. Dit zal door de selectie worden gedaan.

Op zondag 2 juli wordt de Zomercup georganiseerd hier op De Greune Weide. Wil je met een team meedoen, vraag de informatie of geef je op bij Rene Doppen.

Tot slot nog een oproep. Ons complex ziet er na het Seesing Tournament alweer fantastisch uit, maar we willen morgenavond vanaf 18.00 uur alles goed opruimen en onze accommodatie helemaal spic en span achterlaten voor de zomer en het volgende seizoen. Mocht je je vervelen, alle handjes zijn welkom en is het ook zo opgeruimd.

Ik wens jullie nog een hele fijne middag en op naar volgend seizoen.

Afscheid nemende vrijwilligers bij de jeugd door Tom Hulshof
Jord Waalderbos leider O17                              Thijs van Ostaijen leider JO11                           Ruben Rouwhorst topscorer jeugd 34 goals
20230529_134818.jpg 20230529_134900.jpg 20230529_135013.jpg

Winnaars toto van de eindstand bij het eerste

 

Supporter van het jaar                                       Speler van het jaar bij het eerste                     Topscorer bij het eerst
Jos Knippenborg                                                 Jelmer Harbers                                                  Sjors Storkhorst 6 goals
20230529_133344.jpg 20230529_140126.jpg 20230529_135854.jpg

En na afloop was het nog lang gezellig.
20230529_131816.jpg

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!