Organisatie medisch team
Onder de foto’s van het medisch team staat de organisatie rondom blessurebehandeling en hersteltraining.
 Hersteltrainer John Eekelder 0544 - 352522 06 - 55344796 j.eekelder@upcmail.nl
|
 Verzorger Stan Kolkman
|
 Verzorger Teun Hummelink
|
 Verzorger Indie Meekes
|
 Verzorgster Silke Wopereis
|
 Verzorgster Suze Frank
|
 Verzorger Siebe Klein Goldewijk
|
|
RKZVC heeft haar medische team compleet en vakkundig bemand. Het medisch team van RKZVC zorgt ervoor dat spelers zo goed en zo spoedig mogelijk herstellen van blessures, waarbij zij zeker ook oog hebben om blessures te voorkomen.
Het medisch team staat onder leiding van John Eekelder en bestaat verder uit Stan Kolkman, Teun Hummelink, Indie Meekes, Siebe klein Goldewijk, Suze Frank en Silke Wopereis.
De verzorg(st)ers zullen volgens onderstaand schema aanwezig zijn.
Aanspreekpunt Tijd
Dinsdagavond Suze Frank vanaf 20.00 en alleen op afspraak.
Donderdagavond Siebe Klein Goldewijk vanaf 19.00 op afspraak en alleen voor 1e en 2e selectie.
Wedstrijddagen Stan Kolkman
Teun Hummelink
Indie Meekes
Suze Frank
Silke Wopereis
Om de communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er enkele spelregels afgesproken voor leden van RKZVC die verzorging wensen:
- Alle (jeugd)leden kunnen op de dinsdagavond gebruik maken van de clubverzorging MITS er sprake is van een voetbalblessure. Selectie-elftallen genieten hierbij voorrang.
- In alle gevallen neemt het voetballend lid, ouder of trainer van jeugdlid eerst (telefonisch) contact op met de dienstdoende verzorger ( aanspreekpunt).
- Verzorger maakt een afspraak of verwijst naar zijn collega.
Na de eerste afspraak wordt zo nodig een vervolgafspraak gemaakt. Mocht dit niet bij dezelfde verzorger zijn dan communiceren verzorgers onderling over de blessure. In laatste geval dient hulpvrager wel zelf telefonisch een nieuwe afspraak te maken.
RKZVC beschikt naast verzorgers over een professionele hersteltrainer die zorg draagt voor een aangepaste herstel(veld)training. Deze wordt verzorgd door John Eekelder. De hersteltrainer is in eerste instantie gefocust op het 1e elftal. Ook spelers van het 2e elftal kunnen, als dat wenselijk is, een beroep op hem doen.
Een speler kan echter niet zonder meer deelnemen aan de hersteltraining. Hiertoe dient eerst overleg plaats te vinden met de hersteltrainer en de betreffende trainer van het elftal waarin de speler speelt. Tevens moet het organisatorisch haalbaar zijn om iemand onder begeleiding van de hersteltrainer te laten werken aan zijn blessure. Soms wordt de groep te groot (maximum van 3 personen is het streven), soms passen de fases waarin blessures zich bevinden niet bij elkaar, etc. In alle gevallen geldt: het 1e heeft voorrang boven het 2e.
Uiteraard is de hersteltrainer voor overige leden en trainers beschikbaar voor vragen en advies.
Naast de medische staf kent de vereniging een groep van vrijwilligers die zich via een door de vereniging geïnitieerde reanimatie en AED cursus gediplomeerd hebben voor reanimeren. Deze cursus wordt 2-jaarlijks herhaald en opgefrist zodat deze vrijwilligers qua kennis en vaardigheden op dit gebied up-to-date blijven.
De vereniging hoopt hierbij m.b.t. een calamiteit op dit gebied optimale hulp ter plaatste te kunnen bieden. Tevens heeft de vereniging de beschikking over een AED apparaat die zich bevindt in de materiaalruimte. Vrijwilligers zijn opgeleid en bevoegd om de AED te bedienen.