RKZVC speelt goed maar verliest weer - RKZVC

RKZVC speelt goed maar verliest weer

RKZVC 1 (zon)

1 - 3

AWC

32'
Youry Harbers (kopbal)
35'
60'
Dennis Straten (kopbal)
91'
Ries Visser (intikker)

Competitie

4e Divisie B

Datum

12 maart 2023 14:00

Scheidsrechter

P.A.J. Weghorst

Accommodatie

Sportpark De Greune Weide
Harreveldseweg 17 A
7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

12-3-2023 RKZVC – AWC: 1 - 1 (1 - 3)

RKZVC speelt goed maar verliest weer
De heenwedstrijd tegen subtopper AWC in Wijchen verloor RKZVC kansloos met 6-0. Vandaag was RKZVC de betere partij met de beste en meeste kansen die ze echter niet genoeg wisten om te zetten in doelpunten. Op basis van het spel verdiende RKZVC om te winnen maar als je niet scoort, verdien je ook niet om te winnen (zeggen ze altijd).

Voor rust was het spelbeeld redelijk in evenwicht. AWC was het eerst dreigend met een kopbal, een makkelijk schot en een hard schot rakelings over. Sjors Storkhorst had voor RKZVC de eerste mogelijkheid. Na een voorzet, die onverwacht toch net over een verdediger viel, nam hij de bal ineens maar ging die naast. Eigenlijk waren er nog geen echt goede kansen geweest zodat in de 32e minuut toch nog onverwacht de 0-1 viel. Een hoge voorzet werd bij de tweede paal door Youry Hubers via de grond binnen gekopt. Lang kon AWC niet genieten van de voorsprong. In de 35e minuut werd een niet goed weggewerkte corner door Siebe Klein Goldewijk weer ingebracht waarna Thieme Terhaerdt op 14 meter van goal aannam, draaide en strak de 1-1 binnen schoot. Vier minuten later had RKZVC op voorsprong kunnen komen omdat Björn Doppen vrij door kwam. Hij treuzelde net iets te lang waardoor de kans uiteindelijk niet omgezet werd in een doelpunt.

Na rust was RKZVC duidelijk de bovenliggende partij. Diverse keren kwam RKZVC goed door maar werden de kansen niet uitgespeeld en omgezet in doelpunten. Dat was bijvoorbeeld in de 47e minuut het geval (Sjors Storkhorst door op links), in de 54e minuut (wederom Sjors door en vrij voor de keeper) en in de 73e minuut (Thieme Terhaerdt staat net buitenspel op aangeven van Björn Doppen). Ook waren er diverse situaties dat er behoorlijke ruimtes lagen maar door onnauwkeurig passen de mogelijkheden werden verprutst. En er waren nog drie mogelijkheden dat de kans te onverwacht was en de bal naast ging. AWC was daarentegen erg effectief met het benutten van de slechts twee kansen die ze na rust kregen. In de 60e minuut kopte Dennis Straten na een corner de 1-2 binnen. Het laatste kwartier beheerste RKZVC het spel volledig. Bij balverlies had het iedere keer binnen de kortste keer de bal weer veroverd en probeerde met alle macht om de gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk wist AWC na een counter in de 91e minuut de onverdiende overwinning veilig te stellen. De vrijgespeelde Ries Visser kon rustig de 1-3 eindstand op het scorebord zetten.

Het was vandaag een leuke wedstrijd om te zien. Mogelijk was het vandaag wel de beste wedstrijd van RKZVC van het seizoen. Alhoewel je er niks voor koopt, wanneer je dan toch weer verliest, geeft het wel aan dat er nog steeds groei zit in dit jeugdige team (ook vandaag weer vijf afwezige spelers). Degradatie is dit seizoen vrijwel niet meer te ontlopen. Maar om volgend jaar een niveau lager mee te kunnen draaien, zal een verdere groei nog steeds nodig zijn. Gezien het spel vandaag, waarbij ze beter waren dan subtopper AWC, mag daar wel op gehoopt worden, maar dan moet vooral het rendement - lees mogelijkheden / kansen omzetten in doelpunten - wel beter worden.

Zaterdag 25 maart speelt RKZVC 18.30 de gemeentelijke derby uit tegen Longa ‘30.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!