Is RKZVC klaar voor de competitie? - RKZVC

Is RKZVC klaar voor de competitie?

UDI'19/Beter Bed 1 (zon)

1 - 0

RKZVC 1

spits (schot)
25'

Datum

21 augustus 2021 19:00

Accommodatie

Onbekend

Het is lastig in te schatten wat de waarde van deze laatste oefenwedstrijd voor de competitie is. RKZVC speelt ook tegen UDI '19 in de competitie (10 oktober). Enerzijds dus een tegenstander van niveau en je wilt toch zo goed mogelijk aan de competitie beginnen en je wilt elke wedstrijd winnen. Anderzijds wil je ook niet helemaal het achterste van de tong laten zien: de competitiewedstrijd over een week of acht is belangrijker. 

Voor rust was de wedstrijd behoorlijk in evenwicht met voor beide ploegen een drietal grote kansen. Alleen de Udenaren benutten in de 25e minuut na een dekkingsfout in het centrum één van die kansen: een spits kon vrij de zestienmeter binnen lopen en simpel binnen schuiven. De Zieuwentse kansen waren er voor Sjors Storkhorst, Jens Schutten, Björn Doppen.

Na rust en mede door veel wissels had RKZVC duidelijk minder controle op het spel maar de Udense spelers hadden het vizier niet op scherp staan of de Zieuwentse verdedigers en keepers Tim Penterman en Joël Paijers konden redden op de kansen. Aanvallend waren er kansen voor Mitchel Jansen (met de hak naast en lob op de lat) en een goed schot van Steffen IJzereef van 25 meter afstand.

De resultaten in de oefenwedstrijden zijn wat wisselend. Niet alle spelers hebben veel wedstrijdminuten in de benen (vakantie / blessures) en de automatismes van voor de Coronaperiode lijken nog niet helemaal terug te zijn bij iedereen. Het zij zo, hier moeten we de competitie mee beginnen. De eerste tegenstander, Orion uit Nijmegen, is een onbekende tegenstander. Als zij in de voorbereiding al een wedstrijd van RKZVC hebben bekeken, dan hebben ze daar niet veel uit kunnen halen omdat RKZVC bijna niet in de complete basisopstelling heeft gespeeld. Mogelijk dat RKZVC daar zijn voordeel mee kan doen.

De 1e competitiewedstrijd is zondag 29 augustus thuis om 14.00 tegen Orion.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!