Achilles 1894 1 (zon)

2 - 0

14 augustus 2018 21:00

Dinsdag 14-8-2018 Achilles 1894 1 - RKZVC 1: 2 - 0

RKZVC speelde vanavond 2 wedstrijden van 45 minuten op het Fletcher TOP Toernooi in Rijssen waar de tegenstanders allemaal hoofdklasse of hoger spelen. Evenals afgelopen zaterdag tegen HSC '21 ontbraken er enkele basisspelers. In de eerste wedstrijd van deze avond was RKZVC kansloos tegen Jong De Graafschap (4-0). De tegenstander in de 2e wedstrijd van de avond, Achilles 1894, speelt komend seizoen in dezelfde competitie als RKZVC.

In de eerste helft van deze tweede wedstrijd van de avond ging het spel redelijk gelijk op met kansen aan beide kanten. Van Zieuwentse kant waren er kansen voor Jens Schutten (goed schot, redding keeper) en Harm Bokkers (goed schot, wederom redding keeper). Tim Penterman debuteerde als keeper voor RKZVC en had in de 10e minuut ook een goede redding. De 1-0 voor Achilles 1894 viel in de 21e minuut na een steekpassje waarna de linksbuiten van dichtbij kon afronden. Optisch gezien speelde Achilles 1894 in de resterende 24 minuten gemakkelijker. De 2-0 viel in de 26e minuut na een goede voorzet die beheerst tegendraads werd binnen gekopt.

Hoewel beide wedstrijden van vanavond ruim werden verloren, kan dat ook veel leermomenten opleveren voor spelers en trainers. Duidelijk is wel dat RKZVC in vorm moet zijn om op dit niveau een rol van betekenis te kunnen spelen.

Zaterdag 18 augustus speelt RKZVC om 13.00 de 3e wedstrijd van dit toernooi tegen zaterdag hoofdklasser Berkum. Vanaf 14.15 volgen daarna kruisfinales en vanaf 15.30 de finales.