Theo Visser (schot)

Hoofdklasse A

2 december 2018 14:00

02-12-2018 RKZVC 1 – SDO 1 (Bussum): 0 – 2 (0 – 1)

Dit najaar speelde RKZVC verscheidene spectaculaire thuiswedstrijden waarbij de spanning er tot het einde in zat. Vandaag leek het of er een zekere loomheid en ongeconcentreerdheid in de ploeg zat waardoor er over het totaal gezien geen aanspraak op een punt mocht worden gemaakt, laat staan op een overwinning.

Na balverlies in de 3e minuut moest keeper Huib Jonkman al gestrekt naar de hoek om te redden. Op de daarop volgende corner was er ook voor hem geen redden aan. Omdat niemand de bal kopte kon Joost Heerschop de bal van acht meter van afstand ineens op de slof nemen voor de 1-0. Twee passes van Jouke Knippenborg in de tien minuten daarna op Jens Schutte waren dreigend. Bij de eerste kon Jens net niet bij en bij de 2e ging het schot van Jens net naast doel. SDO (Bussum) voetbalde daarna gemakkelijker en dreigender waarop Huib Jonkman drie maal redde. De eerste keer op een laag schot in de 19e minuut. Bij de tweede ging een voorzet via zijn handen en de lat corner. De derde was een vrije trap die iets van richting veranderde maar Huib pakte ‘m toch. Voor rust was van Zieuwentse kant alleen in de 38e minuut een schot van Jouke Knippenborg nog dreigend (via een verdediger corner).

Na rust kwam RKZVC feller uit de startblokken. Dit had eigenlijk in de 47e minuut al de gelijkmaker moeten opleveren. Mart Schutten stuurde op links Joey Belterman in de diepte waarna Joey de bal panklaar midden voor goal gaf. Helaas mikte Waldo Rhebergen de bal rakelings naast de linkerpaal. RKZVC had het heft wel meer in handen dan voor rust maar moest opletten op Bussumse counters. In de 8e minuut werd een hard schot van Mart Schutten geblokt maar een minuut later viel een voorzet van SDO op het dak van het doel. Gezien het spelbeeld in het 1e kwartier na rust viel de 0-2 toch min of meer onverwacht in de 14e minuut. Op de kop van de cirkel schoot Theo Visser strak in de linker benedenhoek. Zeven minuten later kwam RKZVC nog een keer goed weg na een Bussumse voorzet die de spits net niet kon raken en Huib Jonkman kon pakken. RKZVC kreeg nog twee halve kansen in het laatste kwartier (inclusief vijf minuten extra tijd). Een inzet van Sjors Storkhorst in de 35e minuut uit een schuine hoek kon de SDO-keeper blokken. Vijf minuten later ging een schot van Sjors anderhalve meter naast de kruising. Het open Zieuwentse spel gaf SDO in blessuretijd nog twee kansen. Bij de 1e raakte de spits de bal maar half en kon Huib Jonkman pakken. Even later werd er fout terug gespeeld maar de “slappe lob” richting doel kon door Toby Bokkers redelijk gemakkelijk worden opgeruimd.

Na vijf zeges op rij volgde vandaag een nederlaag die het team zich, afgezien van andere argumenten, voor een groot deel zelf kan aanrekenen. Jammer, want bij een overwinning had RKZVC de koppositie gepakt. Geluk bij een ongeluk is dat Hoogeveen gelijk speelde waardoor de achterstand op de koploper nog maar twee punten is en RKZVC dus mee blijft doen. Het kan nog alle kanten op: er zijn nog steeds 17 wedstrijden te gaan.