91'

Hoofdklasse A

20 januari 2019 14:00

20-01-2019 Alcides 1 – RKZVC 1: 1 – 2 (0 – 1)

Over het geheel genomen was het – met temperaturen rond de nul graden - geen enerverende wedstrijd met sprankelend voetbal om het warm van te krijgen. Er vielen dan ook niet veel echte doelkansen aan beide zijden te noteren. De wedstrijd had voor rust en na rust twee verschillende gezichten waarbij RKZVC voor rust het betere van het spel had en Alcides na rust.

RKZVC begon sterk en kreeg in de 6e minuut de eerste kans na een voorzet van Waldo Rhebergen van rechts waarna Wout Blasman er net niet goed bij kon en net over de kruising kopte. In de 10e minuut kon een behoorlijk aantal meegereisde Zieuwentse supporters wel juichen. Michiel Krabbenborg bereikte met een dieptebal Remco van Leeuwen (knap aangenomen) die vervolgens Sjors Storkhorst bereikte. Na enig gegoochel en een klutsbal schoot hij de 0-1 binnen. Even later bereikte Wout Blasman met een mooie voorzet bijna Sjors Storkhorst maar de bal werd ternauwernood door een Meppelse verdediger corner gekopt. RKZVC drong ook minder fel aan en het was daarna 20 minuten lang een status quo op veld: geen kansen dus. Een schotje van Wout Blasman in de 33e minuut was het laatste aanvallende wapenfeit van RKZVC voor rust,  De eerste en enigste kans voor rust kreeg Alcides in de 37e minuut waarbij de linkerspits door kon lopen, keeper Huib Jonkman passeerde maar vanaf de achterlijn in het zijnet schoot.

Na rust kwam RKZVC het eerste kwartier nog aardig uit de startblokken, echter zonder kansen te creëren. Gaandeweg controleerde Alcides het spel steeds meer en drong RKZVC verder terug op eigen helft. Een kwartier na rust resulteerde dat in een eerste kopballetje richting doel.  Tien minuten later volgde een afstandsschot dat een meter over ging. Alcides drong steeds meer aan en rond de 70e minuut kregen ze zelfs vijf cornerballen achter elkaar waardoor het ook erg dreigend leek met zeer veel spelers in en rond de zestienmeter. Pas in de 71e minuut was een schotje van Jens Schutten de eerste aanvallende Zieuwentse dreiging. In de counter kreeg Alcides daarna meteen de eerste echt goede kans maar keeper Huib Jonkman redde de vrije schietkans met de voet. De wedstrijd werd steeds opener en een hard schot van Jens Schutten in de 84e minuut werd geblokt. In de 88e minuut leek RKZVC toch te bezwijken onder de druk en daarmee punten te gaan verliezen. Een Meppelse voorzet kon niet worden weggewerkt en Jermain Wobbes scoorde met een mooie ‘Fallruckziehe’ vanaf 8 meter de 1-1. Uiteraard gaf dit Alcides de hoop om zelfs nog de overwinning naar zich toe te trekken. En dat had ook zo gekund na een corner, ware het niet dat Huib Jonkman de ingeschoten bal knap pakte. En niet voor het eerst dit seizoen presteerde RKZVC het om op een ‘Duitse’ manier op het eind van de wedstrijd de wedstrijd en de punten naar zich toe te trekken. Een mooie pass van Sjors Storkhorst werd netjes mee genomen door Jens Schutten en schuin aan de rechterkant hard in de korte hoek binnen geschoten voor de 1-2 overwinning!

De 2e helft van de competitie is begonnen en voetballend gezien was het alleen voor rust redelijk tot goed van RKZVC. Het resultaat is natuurlijk uitstekend en omdat SDO (koploper voor aanvang van deze wedstrijd) werd afgelast, is RKZVC momenteel koploper met een wedstrijd meer en twee punten meer. SDO moet eerst die inhaalwedstrijd nog maar zien te winnen. Voorlopig blijven we in Zieuwent genieten van dit resultaat, alhoewel het besef er ook is dat elke tegenstander van nature gemotiveerd is in wedstrijden tegen de koploper.

De volgende competitiewedstrijd is 27 januari thuis om 14.00 thuis tegen Hoogland.