Hoofdklasse A

3 februari 2019 14:00

03-02-2019 DEM 1 – RKZVC 1: 3 – 1 (1 – 1)

DEM wint volledig verdiend
De thuiswedstrijd in oktober was reclame voor het voetbal met een 3-3 uitslag. Op papier was het vandaag ook een topwedstrijd tussen de nummers drie en één in de stand maar er was vandaag maar één ploeg die top speelde en dat was DEM. Een technisch zeer vaardige ploeg die RKZVC gedurende de hele wedstrijd overal opjoeg en meestal bij balverlies binnen de kortste keren de bal terug veroverde.

Voordat de 1-0 in de 10e minuut viel, had DEM al enkele kansen. De 1-0 was een mooie, gekrulde bal van net buiten de zestien in de rechter bovenhoek door Anthony van Dongen. Na nog enkele kansjes voor DEM kreeg Wout Blasman in de 16e minuut na een voorzet van Toby Bokkers de eerste kans maar zijn inzet ging via een Beverwijks been corner. Een kwartiertje leek RKZVC de wedstrijd enigszins onder controle te krijgen maar de volgende twee mogelijkheden waren rond het halve uur wederom voor DEM. Een vrije trap net buiten de zestien ging nog in de muur en keeper Huib Jonkman redde knap op de doorgebroken rechtsbuiten. Volledig onverwacht viel in de 39e minuut fabelachtig de gelijkmaker. Net op eigen helft werd een DEM-opbouw onderbroeken en kreeg Sjors Storkhorst de bal, haalde de bal achter zijn standbeen langs, passeerde nog een speler en schoot een metertje over de middenlijn blindelings en op instinct prachtig de 1-1 over de keeper ineens in goal. Helaas moest Wouter Pillen twee minuten later met zijn tweede geel van het veld af waardoor het in de resterende tijd met 10 man nog moeilijker werd om de gaten dicht te lopen van de beweeglijke en snelle Beverwijkse spelers.

De intentie van DEM na rust was vanaf het begin duidelijk: erop en erover! Binnen zes minuten verzuimden ze al vier maal om het overwicht uit te buiten. Behalve dat DEM de kansen gedurende de 2e helft in eerste instantie niet benutte en ook pech had met twee ballen op de lat (51e en 65e minuut), was het ook Huib Jonkman die met een aantal knappe reddingen voorkwam dat DEM niet veel ruimer won. Buiten de twee doelpunten kreeg DEM na rust in totaal acht (soms) goede mogelijkheden. Bij zoveel mogelijkheden valt het kwartje dan ook onvermijdelijk een keer verkeerd. De 2-1 voor DEM viel na een vrije trap in de 70e minuut waarna Mike Adrichem de bal oppikte, een Zieuwentse verdediger uitkapte en laag en hard binnen schoot. De 3-1 viel in de 82e minuut na een perfect uitgevoerde counter en Mike Adrichem vrij door kon lopen. Zijn doelpunt besliste daarmee uiteraard de wedstrijd. Het bleef daar ook bij omdat Huib Jonkman in de resterende tijd nog tweemaal een doorgebroken spits van DEM van het scoren afhield.

Vandaag dus geen juichend verhaal over RKZVC dat duidelijk het onderspit moest delven tegen een veel beter en gedreven spelend DEM. Rest RKZVC om twee dagen “de wonden van vandaag te likken” en zich daarna voor te bereiden en zo mogelijk te revancheren op het op de zesde plaats staande MSC/Amslod (5-2 verlies in oktober in Meppel).

De volgende competitiewedstrijd is 10 februari thuis om 14.00 thuis tegen MSC/Amslod.