Hoofdklasse A

30 september 2018 14:00

30-09-2018 RKZVC 1 – R.K.V.V. DEM 1: 3 – 3 (1 – 2)

Wat een geweldige wedstrijd!
Alles wat een wedstrijd leuk maakt, zat er vandaag in. Een gigantisch hoog spelniveau met snel spel en veel technische spelers, veel kansen, zes goals, nog een aantal ballen aan beide kanten op het houtwerk, prachtige reddingen door de keepers en spanning tot de laatste seconde. Het spel golfde op en neer en met twee ploegen die beiden voor de winst gingen, was het 100% reclame voor het voetbal waarbij de complimenten naar beide ploegen gaan.

Omdat het te ver gaat om alle (mogelijke) kansen te benoemen volgt hier een beperkte opsomming van al die mogelijkheden. DEM (uit Beverwijk) begon het eerste kwartier wat gemakkelijker maar de eerste kansen waren voor RKZVC. Een voorzet van Jens Schutten werd door de Beverwijkse keeper er netjes uitgehaald voor die bij Sjors Storkhorst kwam. Na een ‘schotje’ van DEM bereikte  Michiel Krabbenborg in de 16e minuut Sjors Storkhorst achter de Beverwijkse verdediging maar de lob viel op het dak van het doel. De eerste goede kans voor DEM dreigde in de 22e minuut maar keeper Huib Jonkman was snel uit doel om het steekpassje te pakken. Na een mooie aanval in de 30e minuut treuzelde Jens Schutten iets te lang zodat diens schot nog geblokt kon worden. in de 32e minuut was het eindelijk raak. Na een mooie aanval legde Waldo Rhebergen van rechts terug op Joey Belterman die vervolgens verwoestend hard de 1-0 in de rechter bovenhoek binnen schoot. Direct daarna ging een Beverwijkse schot amper een meter naast waarna Sjors Storkhorst een minuut later Joey Belterman vrij speelde. Joey omspeelde de keeper maar zijn inzet vanuit een schuine hoek werd nog net voor de doellijn weg getrapt. Weer een minuut later kon Huib Jonkman een schot nog net tot corner verwerken. In de 36e minuut werd een corner van Joey Belterman door Wouter Pillen hard ingekopt maar via de keeper en de lat ging de bal over. De daarop volgende corner van Waldo Rhebergen werd door Toby Bokkers ingekopt en van de doellijn weg gekopt. De volgende kans was weer voor DEM maar vanuit een schuine hoek ging het schot ruim langs. In de 43e en 45e minuut scoorde DEM toch nog knap twee keer. Na een voorzet viel de bal voor de voeten van Cerilio Cijntje iets aan de rechterkant. Hij kapte en schoot snoeihard in de linker bovenhoek voor de 1-1. Op slag van rust werd een voorzet niet goed weg gewerkt waarna Martijn Kuijs van 14 meter met een lage schuiver in de linker benedenhoek de 1-2 ruststand aantekende.

De eerste 25 minuten na rust werd er iets behoudender gespeeld en waren er in vergelijking met de eerste helft wat minder kansen. Voetballend gezien, speelde DEM wat gemakkelijker. Niettemin waren de eerste kansjes weer voor RKZVC. Een verraderlijk schot van Sjors Storkhorst schampte op de vuisten van de Beverwijkse keeper. Waldo Rhebergen bereikte in de 51e minuut Mart Schutten op 20 meter van goal. Diens schot onder de lat kon door DEM-keeper nog net over de lat getikt worden. In de 51e minuut had Cerilio Cijntjes een mogelijk “Vorentscheidung” op de voeten. Hij ging solo vanaf rechts weg en liep zo door het midden vrij de zestienmeter binnen. Vanaf de elfmeterstip schoot hij hard tegen de paal waarna Huib Jonkman de terugspringende bal kon pakken. Een minuut later had het echter ook al weer gelijk kunnen staan na een schot van Sjors Storkhorst dat geblokt werd. Na een Beverwijks schot in de 68e minuut, dat Huib Jonkman goed pakte, kwam de gelijkmaker in dezelfde minuut. Sjors Storkhorst kwam van links naar binnen en schoot van 25 meter strak de 2-2 in de linker benedenhoek. Vijftien minuten lang was er een soort van ‘vredesbestand’ maar daarna barstte het geweld weer los. In de 86e minuut werd een Beverwijkse voorzet van rechts door een Zieuwentse verdediger iets aangeraakt waarna Anthony van Dongen knap binnen kopte in de linker bovenhoek voor de 2-3. En weer toonde RKZVC veerkracht in de wetenschap dat DEM continu dreigend bleef in de aanval. Een schot van Jens Schutten ging voorlangs waarna in de 87e minuut een erg mooi schot van DEM door Huib Jonkman over werd getikt. In de 88e minuut kreeg RKZVC loon naar werken. Een vrije trap van Joey Belterman werd niet goed geraakt door Jens Schutten en kwam weer bij Joey. Zijn tweede voorzet werd vervolgens door Harm Bokkers binnen gekopt voor de 3-3. DEM bleef gaan voor de overwinning en een minuut later kopten ze weer op de lat (citaat Huib Jonkman: "Ik liet 'm bewust gaan"). Hun laatste kans in de 93e minuut werd enkele meters naast geschoten.

Het is een genot om zo’n wedstrijd te zien. Voor de ploegen is het een gelijkspel waarbij niet alleen het publiek de grote winnaar is. Ook trainers en spelers zullen genoten hebben van deze wedstrijd ongeacht, de vraag wie het verdiende om deze wedstrijd te winnen. Omdat koploper Hoogeveen won, betekent dat voor de stand, dat beide ploegen nu drie punten achterstand hebben maar nog steeds op de gedeelde 2e plaats staan. Een plek waar beide promovendi na vijf wedstrijden waarschijnlijk mee kunnen leven.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 7 oktober uit om 14.00 naar Hoogland. Er rijdt weer een supportersbus: informatie hierover komt op de website en twitter.