57'
89'

Hoofdklasse A

18 november 2018 14:00

De wedstrijd begon voor AWC zeer voortvarend nadat een vrije trap op de linkerhoek van het zestienmetergebied door de nummer 17 (Boy Visser) de uitploeg werd binnengeschoten. Bij deze vrije trap leek keeper Huib Jonkman niet geheel vrijuit te gaan. In de achtste minuut sloeg AWC zelfs nogmaals toe doordat de afvallende bal uit de aanval over de linkerflank in de rebound werd binnengeschoten door de nummer 7 (Fren Stevens).

RKZVC leek door de snelle 0-2 achterstand te ontwaken. In de 9e minuut schiet Jens Schutten met een halve omhaal via de vingertoppen van de keeper op de lat. In de 13e minuut wordt een aanval van Zieuwent wel bekroond met een doelpunt. In een uitbraak over de rechterflank legt Joey Belterman de bal met veel gevoel achter de verdediging neer voor diepgaande Mart Schutten, die de bal om de ver uitgekomen keeper speelt en de aansluitingstreffer binnenschiet. In de opvolgende minuut schiet Joey Belterman zelf en denkt een deel van het publiek dat het gelijk staat. De bal gaat in het zijnet maar door het laagstaande herfstzonnetje is dit niet voor iedereen direct duidelijk. In de 18e minuut verlaat AWC-keeper Jarik Veltmaat het veld omdat hij bij de 1-2 toch geblesseerd is geraakt.

De kansen blijven elkaar aan beide kanten opvolgen in een wedstrijd met een hoog tempo. In de 20e en 23e minuut komt RKZVC nog goed weg, maar in de 27e minuut schiet nummer 8 (Rico Timmermans) de bal vanuit een vrije trap diagonaal in de winkelhaak; 1-3. In de 37e minuut maakt RKZVC wederom de aansluitingstreffer. Remco van Leeuwen zet de aanval op en legt de bal breed op Waldo Rhebergen, hij schiet hard in de korte hoek. De wedstrijd gaat gelijk op tot aan de rust terwijl AWC iets meer grote kansen krijgt, logische ruststand 2-3.

Na de rust lijkt RKZVC, mede door het hoge druk zetten, iets feller te starten dan AWC. Dit resulteert in een grote kans in de 3e minuut na rust. De kans komt voort uit een door Joey Belterman opgezette aanval waarbij hij de bal strak voortrekt en Waldo Rhebergen nipt overschiet. Daarnaast blijft AWC gevaarlijk in de omschakeling. In de 54e minuut wordt een schot net op tijd geblokt. De inzet van RKZVC na rust wordt in de 57e minuut beloont met de gelijkmaker; 3-3. Deze treffer wordt gemaakt door rechtsback Toby Bokkers die de bal in het strafschopgebied aanneemt en uithaalt. De aanval werd goed opgezet door Mart Schutten die naar binnentrekt en Waldo Rhebergen de kans geeft om voor te zetten.

De druk van RKZVC lijkt toe te nemen maar de tegenstander uit Wijchen blijft ook goede kansen krijgen. In de 64e minuut volgen twee vrije trappen rondom het strafschopgebied van AWC en een schot van Jouke Knippenborg, die in de 58e minuut is ingevallen voor Sven Jurjus, elkaar in hoog tempo op. In de 89e minuut zet Mart Schutten de wedstrijd volledig naar de hand van RKZVC. Uit een goede kaats tussen Joey Belterman en Jouke Knippenborg komt een voorzet richting Jens Schutten voort, hij kan er niet aankomen, maar broer Mart Schutten schiet binnen. In de 90e minuut komt RKZVC zelfs nog op het verschil van twee doelpunten, zoals dat nog herinnerd werd uit de eerste helft. Na een voorzet van Jens Schutten gaat de bal via een verdediger van AWC in eigen doel.

RKZVC wint wederom in de laatste minuten en staat na 11 wedstrijden 2e in de hoofdklasse A.

Ook volgende week zondag uit naar RKHVV Huissen rijdt er een supporters bus.

Deze vertrekt om 12:00 bij de kantine. Opgave is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 23 oktober 18:00 bij Willie Klein Holkenborg: 06-10756423.