Harm Bokkers (schot)

Hoofdklasse A

4 november 2018 14:00

RKZVC wint uit bij Achilles 1894 (omdat het de overwinning iets meer verdiende)
Het was een reis van 159 km naar één van Nederlands oudste clubs: Achilles 1894, uit Assen. Dit is voor 2x 3 kwartier voetbal erg ver, maar toch waren er nog een kleine 100 Zieuwentse supporters, die ons succesvolle team kwamen aanmoedigen. Ze kwamen niet voor niets. Ondanks de afwezigheid (blessure) van topscorer Sjors Storkhorst wist RKZVC deze subtopper op enkele speldenprikjes na zonder problemen van het eigen doel te houden. Tegelijkertijd wisten we zelf meerdere keren goed door te komen, maar helaas leverde dit in de 1e helft vooralsnog geen doelrijpe kansen op. Hierbij was er echter geen rekening gehouden met uitblinker Joey Belterman. Met een uitstekende individuele actie wist hij zichzelf na 26 minuten vrij te spelen en de bal panklaar voor Sven Jurjus op een presenteerblaadje te leggen; 0-1.  Dit hoogtepunt leverde direct sneller spel op, wat ervoor zorgde, dat Achilles met de rug tegen de muur kwam te spelen. Eén van de fraaiste aanvallen zorgde daarbij voor een doorgebroken Jouke Knippenborg, die echter naar de grond werd gewerkt. Alle 22 spelers wachtten op het fluitsignaal voor de penalty, maar de scheidsrechter liet doorspelen en hij is toch echt de enige, die dit beslist. Enkele minuten hierna (36e minuut) volgde de gelijkmaker uit een counter, waarbij Huib Jonkman niet geheel vrijuit ging. Na een hoge voorzet kwam hij uit, twijfelde en liep terug, waarbij de Achilles-spits koppend wist te scoren. Huib viel direct geblesseerd uit, waarmee de reden ervan duidelijk was. Tim Penterman kon hierdoor zijn debuut in de hoofdklasse laten noteren.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Het tempo lag niet echt hoog, terwijl beide teams aanvallend oogden, maar beide niet echt gevaarlijk werden. Het spel speelde zich dan ook op het middenveld af. Enkele wissels zorgden echter nog voor een fraaie slotfase. Bij een prima aanval uit de omschakeling werd de vrijlopende Harm Bokkers bereikt, die koeltjes de 1-2 liet aantekenen. Dolle vreugde natuurlijk, want kort erna volde het eindsignaal. Al met al was het toch een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met een iets gevaarlijker RKZVC. Door iets meer kansen te creëren en de niet-gekregen penalty was de overwinning echter zeker niet onverdiend.

Een gedeelde 2e plek is het voorlopige eindresultaat. Dit is uiteraard een perfecte tussenbalans na 1/3 van de competitie. Komende week wacht de bekerwedstrijd tegen Reünie, waarna de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd op 18 november tegen AWC uit Wijchen, tot dan!