Hoofdklasse A

19 mei 2019 14:00

R.G.C.M. (Remco) Schul

19-05-2019 RKZVC 1 – Silvolde 1: 1 – 1 (1 – 1)

In een open wedstijd genoot het talrijke publiek vandaag van een spektakel met kansen aan beide kanten. Gezegd moet worden dat Silvolde hierbij de meeste kansen kreeg en het zeker ook aan keeper Huib Jonkman te danken was die vaak knap redde op goede inzetten van Silvolde.

Al in de 3e minuut kwam Silvolde op een 0-1 voorsprong nadat een vrije trap door Wouter Ebbers in de rechter bovenhoek werd binnen gekopt. Daarna zat het RKZVC tweemaal niet mee. In de 11e minuut kon Sjors Storkhorst met een sliding net niet goed bij de bal en tikte naast. In de 19e nam Waldo Rhebergen een afgeslagen cornerbal ineens op de slof maar stuiterde de bal via de onderkant van de lat er weer uit. Nadat eerst drie schotpogingen van Silvolde werden geblokt pakte Huib Jonkman in de 30e minuut een goed Silvolds schot in de linker benedenhoek knap. Drie minuten later volgde de gelijkmaker nadat Steffen IJzereef vanaf de middellijn snel opstoomde. Hoewel zijn harde schot van 20 meter afstand recht op de keeper was, had de Silvoldse keeper er toch moeite mee waarna Sjors Storkhorst er als de kippen bij was om de 1-1 binnen te tikken. In de 39e minuut was het weer Huib Jonkman die een inzet na een Silvoldse corner goed weg werkte en vier minuten later had Toby Bokkers geluk toen hij wilde opruimen maar Huib steenhard recht op de knieën schoot.

Hoewel Silvolde na rust met 10 man speelde omdat Alexander Tempels op slag van rust direct rood kreeg, veranderde het spelbeeld nauwelijks. In de 53e minuut was de eerste hachelijke situatie voor het Zieuwentse doel maar na enig gegrabbel kon Huib Jonkman de bal pakken. Na een Zieuwentse uitval over rechts waarbij de voorzet netjes onderschept werd door de Silvoldse keeper werd in de counter de bal over kopte. Om aan te geven dat de aanvallen heen en weer bleven golven: in de daarop volgende counter schoot Joey Belterman in behoorlijk vrije positie te zacht in. Huib Jonkman tikte nog maar weer eens een knappe vrije trap uit de linker bovenhoek en een schot van Jens Schutten werd geblokt. In de 64e minuut had RKZVC echt geluk na een Silvoldse corner. De scheidsrechter floot dat het een goal was maar ging toch voor overleg naar de assistent-scheidsrechter. Op advies van de assistent-scheidsrechter werd het doelpunt alsnog niet toegekend! In de 68e waren er weer twee geweldige reddingen van Huib Jonkman op doelpogingen van Silvolde. Langzamerhand werden de krachten bij Silvolde toch wat minder en kreeg RKZVC mogelijkheden. Helaas was de laatste pass iedere keer net niet goed. Zo schoot Jens Schutten in het zijnet en werden twee voorzetten voor goal net niet bereikt door Zieuwentse spitsen. Een schot van Joey Belterman ging in het zijnet (had voor moeten zetten) en een schot van Sjors Storkhorst werd nog geblokt.

Geen van beide ploegen bereikte het voor vandaag gestelde doel. Silvolde ging voor revanche voor de thuisnederlaag hetgeen niet volledig lukte. RKZVC ging voor het bereiken van de nacompetitie en dat lukte ook niet omdat concurrent SDO wel won. In de laatste uitwedstrijd volgende week in Gendt gaat het dus om des keizers baard. Laatste conclusie: na drie achtereenvolgende kampioenschappen eindigt RKZVC als debutant in de hoofdklasse definitief op de 4e plaats. Een geweldige prestatie!

Zondag 26 mei speelt RKZVC om 14.00 uit tegen De Bataven.