88'

Hoofdklasse A

9 september 2018 14:00

09-09-2018 RKZVC 1 – Hollandia 1: 3 – 0 (0 – 0)

Op het twitteraccount van Hollandia stond in de rust dat het een schaakspel was. De meeste schaakspelen eindigen in remise. Na rust ging RKZVC niet het veld in om gelijk te spelen maar liet overtuigend zien dat ze de intentie hadden om te winnen.

Voor rust tasten beide ploegen elkaar af en waren vooral uit op balbezit. Omdat aan beide kanten de verdedigende posities goed bezet bleven, kreeg het publiek dus ook weinig kansen te zien. Wel was er in de 6e minuut een niet al te hard maar wel zuiver schot van 25 meter van Hollandia in de rechter bovenhoek maar keeper Huib Jonkman redde met enige moeite. Het eerste Zieuwentse gevaar was Storkhorst in de 23e minuut na een pass van Michiel Krabbenborg achter de Hoornse verdediging maar het schot van Sjors Storkhorst ging een meter over. Tien minuten later kon de rush van Sjors Storkhorst vanaf eigen helft pas op de hoek van de vijfmeter worden gestopt. De beste kans voor rust kreeg Hollandia in de 38e minuut maar de kopbal ging over de uitlopende Huib Jonkman én over goal.

Direct na rust was er eerst nog een Hoorns schot ineens uit de lucht dat twee meter naast ging maar daarna bepaalde RKZVC bijna volledig het spelbeeld, gesteund door de 1-0 voorsprong in de 48e minuut. Een corner van de rechterkant door Waldo Rhebergen werd doorgekopt waarna het schot van Storkhorst in eerste instantie werd geblokt. De rebound werd direct door Sjors hard via de onderkant van de lat binnen geschoten. De verdediging van Hollandia oogde vervolgens soms wat paniekerig en speelde moeilijke situaties minder rustig uit. Een mooie pass van Wouter Pillen kon net niet goed genoeg door Sjors Storkhorst worden meegenomen om goed te kunnen afronden. In de 58e minuut bereikte Michiel Krabbenborg op links Sjors Storkhorst die na het passeren van een verdediger werd vastgehouden en een penalty mee kreeg. Keeper Nick van Santen van Hollandia redde vervolgens de door Sjors zelf genomen penalty met de benen waardoor de keeper een vroege beslissing van de wedstrijd voorkwam. Ook in de 72e minuut redde Nick van Santen na een counter op de inzet van Harm Bokkers met de benen. In de 74e minuut viel de mooiste goal van de wedstrijd na een corner van Joey Belterman. Voorbij de 2e paal schoot Sjors Storkhorst de bal van tien meter afstand ineens uit de lucht snoeihard in de rechter bovenhoek. Even leek Hollandia nog aan te zetten met twee schoten. Eén ging ver over, de andere ging recht op Huib Jonkman. In het laatste kwartier maakte RKZVC er soms show-time van met leuke aanvallen maar ook met solide verdedigen en balbezit houden. Het slotakkoord werd in de 88e minuut gezet na een leep passje van Mart Schutten op Joey Belterman die vrij door kon lopen. De stift van Joey werd eerst nog geblokt maar hij kreeg de bal weer mee en frommelde die vervolgens in goal voor de 3-0 eindstand.

Het was al ongekend: 3x achter elkaar kampioen worden. En het blijft maar doorgaan met twee overwinningen in de eerste twee wedstrijden in de hoofdklasse. Nog sterker: RKZVC en RKVV DEM (Beverwijk) zijn de enigste twee ploegen die hun eerste twee wedstrijden gewonnen hebben en daarmee samen aan kop staan. Komende zaterdag speelt RKZVC de eerste mini-topper deze competitie in de hoofdklasse tegen Alcides uit Meppel dat vier punten uit twee wedstrijden heeft!

RKZVC speelt de volgende competitiewedstrijd ZATERDAG 15 september thuis om 19.30 thuis tegen Alcides (Meppel).