0 - 2

Hoofdklasse A

7 april 2019 14:00

07-04-2019 AWC 1 – RKZVC 1: 0 – 2 (0 – 1)

Door de winst van RKZVC, het gelijkspel van DEM en het verlies van SDO doet RKZVC weer mee in de strijd om de nacompetitie. Hoogeveen staat één punt voor met twee wedstrijden minder en is momenteel dus favoriet voor de titel. Daarachter vechten DEM, SDO en RKZVC, met alle drie 47 punten uit 24 wedstrijden, om een plek in de nacompetitie. Omdat Hoogeveen (en Hoogland) al een periode heeft, gaat het dus eigenlijk om twee periodetitels waar deze drie ploegen om strijden.

RKZVC maakte het zichzelf vandaag enigszins moeilijk door voor rust enkele goede kansen te missen. Het had met rust zeker 2-0 of 3-0 moeten zijn. De wedstrijd begon de eerste 25 minuten voorzichtig van beide kanten. Alleen een voorzet van Waldo Rhebergen, die ternauwernood werd onderschept en twee Wijchense schoten die elke richting misten, vielen in die periode te noteren. De 0-1 in de 28e minuut viel dus vrij onverwacht maar was van grote klasse. Michiel Krabbenborg bereikte met een pass over ruim 50 meter Sjors Storkhorst die in de aanname van de bal versnelde en meteen zijn verdedigers kwijt was. Vervolgens schoof hij beheerst de bal in de verre hoek binnen. In de laatste twee minuten voor rust waren er nog echt goede kansen voor Joey Belterman en Jens Schutten maar in beide gevallen redde de AWC-keeper knap.

Na rust probeerde AWC wat verder vooruit te spelen. De ruimte die RKZVC daardoor voorin kreeg, werd vaak niet goed uitgespeeld. Het gevaarlijkst was in 56e minuut nog de corner die Sjors Storkhorst achterwaarts doorkopte maar op het dak van het doel belandde. Door de 0-1 stand bleef AWC natuurlijk hopen op meer en kwam er meer druk op het Zieuwentse doel. Zo bokste keeper Huib Jonkman een scherp genomen vrije trap goed weg en ging een kopbal maar rakelings naast. In de 76e minuut had Sjors Storkhorst bijna het duel beslist na een counter. Hij passeerde de keeper en dacht in de lege goal te plaatsen maar een Wijchense verdediger blokte zijn inzet knap met een sliding. In de 82e minuut viel de 2e goal dan toch na een goede passeeractie van Sjors Storkhorst via de achterlijn aan de rechterkant. Zijn bal ging via Wout Blasman en Joey Belterman naar links waarna Mart Schutten tegendraads via de verre paal de 0-2 binnen schoot. Het alles-of-niets offensief daarna van AWC leidde nog tot twee opgelegde kansen in de 87e en 88e minuut maar Huib Jonkman redde beide keren op een knappe manier. Het laatste wapenfeit viel een minuut later aan de andere kant te noteren. De bal, die Sjors Storkhorst van 25 meter afstand ineens op de slof nam, ging rakelings naast.

Zonder groots te spelen, was het van Zieuwentse kant een degelijke wedstrijd. Het hoeft in deze fase van de competitie ook niet echt goed te zijn als er maar gewonnen wordt. En nogmaals ter afsluiting: enkele weken geleden leek RKZVC enigszins af te haken maar door de resultaten van vandaag hebben ze goede zaken gedaan en doen ze weer volop mee voor een plek in de nacompetitie.

De volgende competitiewedstrijd is 14 april thuis om 14.00 thuis tegen Purmersteijn.