88'

Hoofdklasse A

25 november 2018 14:00

25-11-2018 RKHVV 1 – RKZVC 1: 1 – 2 (0 – 0)

Het viel te begrijpen dat beide teams de wedstrijd behoudend begonnen. RKHVV staat onderaan de lijst en dan is elk punt meegenomen. RKZVC staat weliswaar 2e maar miste door blessures de creatieve spelers Joey Belterman en Storkhorst. Des te meer waardering is er dan voor de wel aanwezige spelers dat ze in de slotfase toch de overwinning naar zich toetrekken.

Technisch was RKHVV zeker zo goed als RKZVC en ze kregen vooral voor rust enkele goede kansen om te scoren. Een corner in de 6e minuut en mistasten van de Huissens keeper leverde wel de eerste kopkans voor RKZVC op maar de bal werd voor de doellijn weggetrapt. De eerste goede Huissense aanval in de 24e minuut (counter na een Zieuwentse corner) leverde een goede kans voor RKHVV maar de bal werd voorbij de 2e paal maar half geraakt. De wedstrijd werd vanaf dat moment iets opener en er kwamen wat meer doelpogingen. In de 27e minuut werd een schot van RKHVV op het laatste moment geblokt. Na een redelijke schietkans van Waldo Rhebergen recht op de vuisten van de keeper, een kopbal van Sven Jurjus dat niet genoeg snelheid had en een schot van Mart Schutten, dat de juiste richting miste, waren de Zieuwentse kansen voor rust op. In de laatste 6 minuten voor rust waren er eerst nog twee kleine kansjes voor RKHVV waarna zij in de 45e minuut - wederom na een counter - een opgelegde kans kregen om met voorsprong de rust in te gaan. Het schot ging vanuit een iets schuine hoek echter in het zijnet.

RKHVV zette direct na rust veel druk maar slaagde er niet in om in het dichtbevolkte zestienmeter gebied van RKZVC ruimte te vinden voor kansen. In de 55e minuut volgde de ommekeer. RKZVC kreeg een penalty na een overtreding op Jens Schutten waarna Wouter Pillen zeer gedecideerd de 0-1 voorsprong voor RKZVC op het bord zette. In de 20 minuten daarna controleerde RKZVC de wedstrijd waarin er doelpogingen van Remco van Leeuwen (2 meter naast) en Jens Schutten (2 meter over vielen te noteren. In de 75e minuut viel min of meer onverwachts de 1-1 na een vlijmscherpe counter. Mike Pröpper werd iets links van het centrum de diepte in gestuurd en van 20 meter afstand schoot hij verwoestend hard de gelijkmaker in de linker bovenhoek. RKZVC bleef, zonder sprankelend te voetballen, druk zetten om toch de drie punten mee te nemen naar huis. En net zoals de laatste tijd vaker gebeurt, lukte dat uiteindelijk toch in de 88e minuut (ze beginnen een beetje op het Duitse elftal van enkele jaren geleden te lijken). Een aanval over links kwam bij Jens Schutten op de kop van de cirkel bij de zestienmeter. Jens speelde door naar rechts waar broer Mart Schutten de bal in de linker benedenhoek binnen schoot voor de 1-2 overwinning.

Het blijft goed gaan met RKZVC. Door het verlies vandaag van Hoogeveen en de Zieuwentse overwinning is RKZVC nu koploper Hoogeveen genaderd tot op één punt. Niettemin moet daar ook niet te veel waarde aan gehecht worden: het seizoen is nog lang en er moeten nog 18 wedstrijden worden gespeeld.

Dinsdag 27 november speelt RKZVC voor de beker thuis om 20.30 tegen Be Quick (Zutphen).
De volgende wedstrijd is zondag 2 december om 14.00 thuis RKZVC – SDO (Bussum), de nummer drie op de ranglijst.