Hoofdklasse A

24 februari 2019 14:00

24-02-2019 RKZVC 1 – De Bataven 1: 4 – 1 (4 – 0)

Toch storm in het zonnige Zieuwent
Soms is het moeilijk om tegen een laag geklasseerd team te spelen. Vandaag ging RKZVC vooral voor rust als een wervelstorm over De Bataven heen waarbij de ene na de andere aanvalsgolf richting het Gentse doel ging. De Bataven mocht van geluk spreken dat de stormschade bij rust niet groter was.

Na 6 minuten liep De Bataven de eerste averij op nadat Michiel Krabbenborg mooi passte op Joey Belterman, die zich vervolgens langs twee verdedigers worstelde en beheerst de 1-0 binnen schoof. Even later ging een schot van Sjors Storkhorst van 40 meter amper een meter over. In de 16e minuut volgde de 2-0 nadat Mart Schutten op rechts de diepgaande Joey Belterman bereikte. De voorzet op maat van Joey kon door Wout Blasman simpel in de lege goal worden getikt. De mooiste goal maakte Toby Bokkers in de 29e minuut met een schot van 25 meter afstand via de binnenkant van de linker paal net onder de kruising. In de 40e minuut kopte Wout Blasman de 4-0 in na een corner van Waldo Rhebergen. Naast deze goals kregen Sjors Storkhorst, Wout Blasman en Waldo Rhebergen in de laatste tien minuten voor rust nog aardige kansen om een nog hogere score neer te zetten.

Na rust ging de storm nog vijf minuten door. Binnen twee minuten waren er twee mooie schoten van Sjors Storkhorst. In de 48e minuut kreeg Joey Belterman een opgelegde kans na een puntgave assist van Sjors Storkhorst maar midden voor goal schoof hij de bal toch nog naast goal. Hierna luwde de Zieuwentse storm storm (of nam RKZVC gas terug?). De Bataven kreeg het spel meer onder controle en creëerde ook kansen. In de 51e minuut schoot Tim Waterink met een omhaal de bal via de lat over. Vijf minuten later volgde een bijna kans nadat keeper Huib Jonkman de bal niet vast pakte maar nog kon redden ten koste van een corner. Nadat een Gendts schot vanuit een redelijk vrije positie in de 61e minuut te zacht was, schoot Damon van Hoften in de 71e via een snoeiharde vrije trap van 20 meter afstand de 4-1 onder de lat. Bij RKZVC was de scherpte en nauwkeurigheid het laatste half uur duidelijk minder dan voor rust. Enkele mogelijkheden werden terecht afgefloten vanwege buitenspel (dus pass-er en aanvaller net niet scherp genoeg) en de doorgebroken Sjors Storkhorst werd vastgehouden in de verder erg sportieve wedstrijd. Een schot van Sjors Storkhorst werd nog geblokt en in de 82e minuut had Jens Schutten het geluk niet mee na een perfecte voorzet van Waldo Rhebergen: zijn  steenharde kopbal ging er via de onderkant van de lat net niet in.

RKZVC speelde vooral voor rust een prima wedstrijd voor het in grote getale opgekomen publiek. Door het verlies van koploper SDO staat RKZVC weer alleen aan kop waarbij Hoogeveen de virtuele leider is met twee punten en twee wedstrijden minder. RKZVC blijft door het resultaat van vandaag volledig mee doen in de race voor het kampioenschap.

Zondag 10 maart speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen Achilles 1894 (Assen)