14 april 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

14-04-2019 RKZVC 1 – Purmersteijn 1: 1 – 1 (1 – 0)

De wedstrijd van vandaag toonde maar weer eens aan dat er op hoofdklasseniveau geen gemakkelijke tegenstanders zijn. Hoewel Purmersteijn nog lang niet vrij is van degradatiezorgen bewees de ploeg vorige week ook al dat het best een goede ploeg heeft door uit tegen DEM gelijk te spelen. En ook vandaag zette Purmersteijn na rust RKZVC onder grote druk.

Voor rust leek er voor RKZVC niks aan de hand. RKZVC controleerde grotendeels en had eigenlijk met rust een grotere voorsprong moeten hebben. Het eerste schot kwam wel van Purmersteijn maar was gemakkelijk. Het eerste Zieuwentse gevaar was in de 12e minuut een schot van Joey Belterman dat net over de kruising ging. Zeven minuten later tikte de Purmerendse keeper een schot van Waldo Rhebergen in de kruising net over de lat. In de 24e minuut was het wel raak nadat Michiel Krabbenborg de bal over 50 meter afstand achter de verdediging van Purmersteijn legde. Sjors Storkhorst pikte de bal op, omspeelde de keeper en schoof beheerst de 1-0 binnen. Enkele minuten later moest keeper Huib Jonkman voor het eerst voor rust redden op een mooi schot onder in de hoek. Vijf minuten voor rust kon Joey Belterman na een counter en op aangeven van Sjors Storkhorst vrij door lopen maar redde de keeper van Purmersteijn de één-op-één situatie. In de tegenaanval redde Huib Jonkman voor de 2e keer zodat RKZVC met een (eigenlijk te) krappe voorsprong de rust in ging.

Purmersteijn zette gedurende het grootste deel van de 2e helft RKZVC met goed combinatievoetbal steeds onder druk. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het spannender omdat het lang 1-0 bleef. Aan beide kanten werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Afgezien van een onverwacht schot van Sjors Storkhorst (54e minuut) dat net voorlangs ging en een vrije trap van Waldo Rhebergen (75e minuut), die de Purmerendse keeper onder de lat pakte, kon RKZVC geen kansen meer uitspelen. Huib Jonkman reageerde enkele keren echt goed op schoten van Purmersteijn (52e, 67e en 78e minuut). Daarbij had hij bij het laatste schot geluk dat de bal nog net via de paal corner ging. Ook kon Michiel Krabbenborg in de 64e minuut een voorzet kort voor goal nog weg tikken en kopte Waldo Rhebergen in de 75e minuut een ingekopte cornerbal van de doellijn weg. In de 79e minuut bezweek RKZVC toch onder de druk na een corner. Jordi Wigman schoot in de rebound de bal hard in het dak van het doel voor de 1-1. Hoewel Purmersteijn bleef drukken en RKZVC nog enkele mogelijkheden op counters had (en niet goed uitspeelde), bleven verdere doelkansen aan beide kanten uit.

Op basis van een beter RKZVC in de 1e helft en een beter Purmersteijn in de 2e helft is het een terechte uitslag. RKZVC loopt door de uitslag echter wel weer iets achter in de strijd om de nacompetitie omdat de concurrenten DEM en SDO beiden wonnen. RKZVC kan zich komende week direct weer mengen in de strijd om de nacompetitie als het naar concurrent SDO moet op PAASZATERDAG.

Zaterdag 20 april speelt RKZVC om 18.00 uit tegen SDO (Bussum).