Hoofdklasse A

7 oktober 2018 14:00

07-10-2018 Hoogland 1 – RKZVC 1: 1 – 4 (0 – 3)

Op overwinning valt niks af te dingen
In het supportersblaadje van Hoogland stond: “Onze roodwitten kampen helaas met de nodige personele problemen om uiteenlopende / weglopende / rood-aanlopende redenen”. Net alsof ze op voorhand al excuus zochten voor een eventuele nederlaag. Mogelijk dat het een rol speelde maar RKZVC speelde gemakkelijker en kwam binnen 25 minuten relatief simpel aan drie goals waarmee de wedstrijd al bijna beslist was.

In de eerste vijf minuten drong Hoogland aan waarbij keeper  Huib Jonkman een prachtig schot van 35 meter attent over de lat tikte. Daarna profiteerde RKZVC - bij Hooglands balverlies op het middenveld - op het oog simpel van de ruimte die Hoogland achter weg gaf. In de 6e minuut stuurde Joey Belterman vrij door het centrum Sjors Storkhorst weg die via de onderkant van de lat de 0-1 aantekende. Zes minuten later hetzelfde verhaal: Joey bereikte door het centrum Sjors die vervolgens laag in de linker benedenhoek de 0-2 binnen schoot. In de 25e minuut voltooide Sjors Storkhorst zijn zuivere hattrick. Via een aantal Zieuwentse spelers ontving hij de bal schuin links van goal en schoot onverwachts voor iedereen de bal in de verre hoek voor de 0-3. Hoogland kon aan doelgevaar daar weinig tegen over zetten. In de 27e was er een redelijke kopkans  en in de 43e minuut een schot (beide ver naast). Tussendoor had Sjors Storkhorst nog bijna zijn 4e gemaakt. Een bal werd weg getrapt waarbij de Hooglandse keeper ver naast zijn doel stond. Van 40 meter afstand nam de bal Sjors uit de lucht ineens op de slof maar de bal ging een meter naast het lege doel.

Na rust leek het bijna of RKZVC op halve kracht de wedstrijd wilde uitspelen. Met een wat hoger tempo en meer nauwkeurigheid had het een echt grote score neer kunnen zetten. Het eerste echte doelgevaar was wel weer voor RKZVC. Op aangeven van Mark te Winkel veranderde Waldo Rhebergen in de 53e minuut met de hak de richting van de bal die vervolgens onhoudbaar voor de keeper tegen de paal kwam. In de 63e minuut scoorde Bas Wobbes prachtig de 1-3. Vanuit een vrije trap, slechts enkele meters vanaf de linker zijlijn, zeilde de bal in de verre bovenhoek. Uiteraard gaf dat Hoogland hoop op meer maar in doorsnee bleef het Zieuwentse middenveld en verdediging vrij gemakkelijk op de been. Er kwam nog meer ruimte voor de counter en in de 71e minuut had Sjors Storkhorst op aangeven van Waldo Rhebergen dubbel pech dat zijn schot tegen de rechterpaal ging, over de doellijn vervolgens tegen de linkerpaal en daarna min of meer op de doellijn bleef liggen. Twee kansen kreeg Hoogland in de resterende tijd. Een vrije trap in de 74e minuut werd ruim naast gekopt. De beste kans kreeg Hoogland in de 80e minuut na een goed uitgespeelde aanval. De rechterspits kon vrij op Huib Jonkman af gaan maar Huib redde prima met het been. In de 90e minuut zette Sjors Storkhorst met zijn vierde goal het slotakkoord na een vlotte combinatie. Waldo Rhebergen bereikte Jens Schutten die direct door speelde. Met een subtiele lob zette Sjors de 1-4 eindstand neer.

Door de resultaten van vandaag staat RKZVC nou op de 2e plaats met één punt achterstand op koploper Hoogeveen. En laat dat nou net de ploeg zijn die volgende week in Zieuwent op bezoek komt. De topwedstrijd in de hoofdklasse A in het volgende weekend!

De volgende wedstrijd is zondag 14 oktober thuis om 14.00 de topper RKZVC – Hoogeveen: de nummer 2 tegen de nummer 1.