9 december 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

09-12-2018 Purmersteijn 1 – RKZVC 1: 1 – 2 (0 – 0)

Hoewel RKZVC het eerste kwartier wel iets meer spelaandeel had, blijft het beeld dat beide ploegen erg voorzichtig aan de wedstrijd begonnen met weinig drang naar voren en veel spelers achter de bal. Aan beide kanten liepen de voorhoedespelers dan ook te zwemmen in de ruimte, zeker bij balbezit van de tegenstanders. Als ze al eens de bal hadden, was er weinig aansluiting.

De eerste mooie aanval van Purmersteijn in de 20e minuut over rechts leverde echter direct een goede kans op maar keeper Huib Jonkman redde knap. Vanaf dat moment had Purmersteijn meer balbezit en kreeg in het uur daarna behoorlijke kansen. Huib Jonkman hield RKZVC in dat uur in de wedstrijd. Met het halve uur was de volgende Purmerendse dreiging maar de spits kon net niet bij de pass. De enigste Zieuwentse dreiging voor rust was een schot van Waldo Rhebergen in de 36e minuut maar het schot werd iets geraakt en ging corner. Uit de counter hierna volgde een goede kopkans voor Purmersteijn. Na de daarop volgende Purmerendse corner volgde een schot dat via een Zieuwents been de lat schampte. Bij de laatste kans voor Purmersteijn in de 38e minuut kon de spits de pass van achteren niet de goede richting mee geven met het hoofd

De eerste 20 minuten na rust veranderde het spelbeeld niet. RKZVC werd terug gedrongen en had geluk dat het niet op achterstand kwam. Een kopbal ging via de lat over, een schot miste richting en Huib Jonkman redde knap na een redelijk vrije schietkans van acht meter afstand. Tot dat moment had iedereen van RKZVC het gevoel dat ze al met één puntje tevreden zouden mogen zijn als het gelijk zou blijven. Nadat Sjors Storkhorst in de 60e minuut in het veld kwam, veranderde het spelbeeld. Zijn eerste dreiging was een afstandsschot dat de Purmerendse keeper in 2x moest pakken. En zowaar, geheel tegen de verhouding van het spelbeeld in, kwam RKZVC op een 0-1 voorsprong na een lange pass van Michiel Krabbenborg. De bal werd terug gelegd op Sjors Storkhorst die met een steekpassje de bal achter verdediging in de zestienmeter legde, waarna Waldo Rhebergen met een hard schot links beneden knap afrondde. Zoveel pech als Purmersteijn daarvoor had met ballen op het houtwerk, zoveel had RKZVC het in de tien minuten daarna. Eerst Sjors Storkhorst in de 30e minuut op aangeven van Sven Jurjus. In de 37e minuut ging de bal zelfs van de ene paal via de andere paal er uit en werd een inzet op de doellijnweg getrapt. Twee minuten later was - na een razendsnelle counter - de laatste pass van Sjors Storkhorst op Waldo Rhebergen net iets te zacht anders had Waldo zo binnen kunnen tikken. In de daarop volgende counter schoot Purmersteijn voorlangs. Wie dacht dat RKZVC de wedstrijd rustig kon uitspelen, had het mis. Een vrije trap van Dyllandro Palka in de 88e minuut ging dwars door de muur en veranderde iets van richting waardoor ook Huib Jonkman kansloos was en het 1-1 werd. Maar ook dat was het einde niet. In de 92e minuut, na een lange pass, gaf de scheidsrechter RKZVC een penalty na een overtreding op Sjors Storkhorst. Wouter Pillen benutte deze onberispelijk voor de 1-2 eindzege. Helaas moest Michiel Krabbenborg daarna nog uitvallen (en voor behandeling naar het ziekenhuis) nadat hij door een voetbalschoen in het gezicht was geraakt.

Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Maar eens te meer pakte RKZVC dit najaar toch de punten in de slotfase van de wedstrijd. Doordat koploper Hoogeveen uit verloor bij SDO blijft het bovenin spannend met 29 punten voor SDO, 28 voor RKZVC en 27 voor Hoogeveen. Er is nog één competitiewedstrijd te gaan (en een beker) en daarna mogen de spelers enkele weken genieten van een welverdiende winterstop.

De laatste competitiewedstrijd voor de winter is zondag 16 december thuis om 14.00 thuis competitie tegen De Bataven. De woensdag er na - 19 december - spelen ze om 20.00 weer tegen De Bataven maar dan in bekerverband.