82'

Hoofdklasse A

17 februari 2019 14:00

17-02-2019 Hoogeveen 1 – RKZVC 1: 1 – 0 (0 – 0)

Hoogeveen was virtueel leider met de minste verliespunten en RKZVC had als koploper de meeste punten. Beide teams hadden tot nu toe ook de meest gescoorde doelpunten in deze klasse maar dat kwam er vandaag niet uit. Er werden weinig kansen uitgespeeld over de gehele wedstrijd.

Het eerste half uur had RKZVC de meeste controle over het spel maar dat leverde slechts enkele schoten op die niet gevaarlijk waren op één na in de 16e minuut. Op een goed schot van Sjors Storkhorst redde de Hoogeveense keeper waarna Sjors de rebound ruim over schoot. Langzaam kreeg Hoogeveen meer controle en daarmee in het laatste kwartier ook kansen waarbij keeper Huib Jonkman drie keer goed redde. De eerste redding in de 33e minuut ging nog gemakkelijk. Twee minuten later kreeg hij de bal na een onverwacht doorgeschoten vrije trap tegen zijn benen en weer een minuut later had hij een goede reflex in huis op een inzet vanaf 10 meter. Een minuut voor rust ging een vlammend Hoogeveens schot van 25 meter rakelings over de kruising. Daarna kreeg RKZVC nog een ‘bijna-kans’ maar de voorzet van Joey Belterman was net niet nauwkeurig genoeg.

Na rust toonde Hoogeveen over het geheel meer aanvallende intenties om te winnen en moest RKZVC zich meer beperken tot verdedigen. Aanvallend was het vaak te onnauwkeurig om gebruik te maken van de ruimte voorin. Meteen na rust ging de 1e Hoogeveense kans over. Enkele minuten later kwam Wout Blasman na een mooie aanval dichtbij goal in goede scoringspositie maar hij struikelde bijna en raakte de bal niet goed. In de 57e minuut leek Joey Belterman vrij door te kunnen lopen maar werd ingehaald. In de counter daarop kreeg Hoogeveen een opgelegde kans midden voor goal maar de spits schoof de bal naast de paal. Het vizier bleef onscherp staan bij een kopbal van Hoogeveen in de 66e minuut, een voorzet van Sjors Storkhorst in de 76e minuut op de vrijstaande Wout Blasman en een afstandsschot van Hoogeveen in de 70e minuut. In de 82e minuut viel toch de beslissing doordat Twan Berends met geluk een voorzet van rechts met de schouder / rug in de rechter bovenhoek binnen werkte voor de 1-0. RKZVC ging in de resterende tijd wel direct weer aanvallen maar afgezien van een schot van Sjors Storkhorst, dat door de Hoogeveense keeper netjes werd gepakt, was het verder voor RKZVC een kansloze missie.

Vandaag helaas verloren maar dat kan tegen zo’n tegenstander die nu vier verliespunten minder heeft dan RKZVC. Toch is het gevoel dat RKZVC nu een iets lichter programma krijgt: tegen vijf van de zes tegenstanders die bij de top zeven staan, heeft RKZVC nu al tweemaal gespeeld. De verschillen in deze klasse klein zijn en iedereen kan van elke andere ploegen winnen. De kansen blijven wel komen.

Donderdag 21 februari speelt RKZVC om 20.00 in Hengelo (O) een bekerwedstrijd tegen Tubantia. De volgende competitiewedstrijd is 24 februari thuis om 14.00 thuis tegen De Bataven.