Hoofdklasse A

26 mei 2019 14:00

26-05-2019 De Bataven 1 – RKZVC 1: 4 – 1 (3 – 0)

Voor RKZVC stond er vandaag niets meer op het spel omdat het voor aanvang al vast stond dat RKZVC als vierde zou eindigen. Voor De Bataven stond er nog veel op het spel om eventueel de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

Het verschil in belangen was vanaf het begin duidelijk. De Bataven begon fel en RKZVC veel te slap. Na 13 minuten stond de 3-0 al op het bord. In de 3e minuut schoot keeper Huib Jonkman tegen de jagende Tim Waterink op waarna de bal zo het doel in rolde. In de 10e minuut werd Waldo Rhebergen afgejaagd waarna Stef Beijer simpel de 2-0 scoorde. En in de 13e minuut, na weifelend ingrijpen in het centrum, schoot Tim Waterink met een goed geplaatst schot de 3-0 binnen. RKZVC kreeg voor rust twee behoorlijke kansen. Bij de eerste in de 26e minuut, op aangeven van Mart Schutten, mislukte de poging tot een lob van Sjors Storkhorst. In de 34e minuut gaf Joey Belterman op Jens Schutten maar reageerde de Bataafse keeper goed op het mooie schot. De Bataven bleef tot rust feller maar miste een drietal behoorlijke kansen om de score verder op te voeren.

In de tweede helft was het spelbeeld meer in evenwicht en kwamen er ook kansen maar het echte gif om er meer uit te halen zat er aan Zieuwentse kant niet in. Vijf minuten na rust was er een mooi schot van Mart Schutten en even later, na een corner, ging de inzet van Sjors Storkhorst na een onverwachte kans naast. In de 59e minuut ging een gevaarlijke Gendtse vrije trap via een speler (of was het Huib Jonkman) en de paal er niet in. De in het veld gekomen Wout Blasman scoorde in 68e minuut op aangeven van Mark te Winkel fraai de 3-1 vanuit een schuine hoek. Een minuut later herstelde Damon van Hoften het verschil nadat hij ongehinderd door het centrum kon lopen en beheerst de 4-1 op het bord zette. Helaas moest vijf minuten later Wout Blasman het veld verlaten (vermoeden op hersenschudding), hetgeen voor hem een ongelukkig afscheid van RKZVC betekende. Omdat RKZVC de wissels verbruikt had, moest RKZVC het resterende kwartier met 10 man uitspelen. De spits van De Bataven kreeg in de slotminuten nog een opgelegde kans maar plaatste de bal naast. Van Zieuwentse kant waren twee schoten vanaf de middellijn van Sjors Storkhorst nog aardig om te zien maar beide wel over de keeper maar ook naast goal.

Volgens een Zieuwentse speler had de wedstrijd voor RKZVC vandaag op papier afgehandeld kunnen worden. Jammer van vandaag maar wat heeft het altijd talrijk aanwezige “Zieuwentse” publiek dit seizoen kunnen genieten van prachtige wedstrijden. Na drie kampioenschapen achter elkaar nu de 4e plaatst bereiken is een topprestatie van spelers en staf. Ze hebben tot de één na laatste wedstrijd voor de prijzen meegedaan. Promotie naar de 3e divisie zou misschien momenteel ook wel te veel van het goede zijn geweest. Maar RKZVC heeft toch een prijs: volgend jaar staat de derby tegen Longa ’30 weer op het programma. Spelers hebben nu, na een erg lang seizoen, 5 a 6 weken rust waarna begin juli de eerste voorbereiding voor het volgende seizoen al weer begint. Voor nu, allen bedankt en hopelijk tot volgend seizoen.