88'

Hoofdklasse A

12 mei 2019 14:00

12-05-2019 RKZVC 1 – Fortuna Wormerveer 1: 2 – 2 (0 – 1)

Vandaag bleek weer eens dat in deze klasse geen enkele ploeg automatisch wint. Van de top vier won alleen DEM thuis nipt van het al gedegradeerde RKHVV. Koploper Hoogeveen verloor bij AWC, SDO verloor thuis van MSC en RKZVC moet tevreden zijn met een gelijkspel tegen degradatiekandidaat Fortuna Wormerveer. Wel is het jammer dat RKZVC niet won want dan waren ze weer op de 3e plaats gekomen met mogelijk recht op de nacompetitie. Maar de kans om aan de nacompetitie mee te doen is er nog steeds.

De wedstrijd begon mat waarbij na een kwartier de eerste Zieuwentse doelpoging kwam van Sjors Storkhorst wiens schot geblokt werd. In de resterende tijd voor rust beheerste het technisch goed spelende Fortuna grotendeels het veldspel en zorgde ook voor het meeste doelgevaar. In de 23e minuut kwam het daarbij op een 0-1 voorsprong na een vrije trap die hard door Robin Hoogstra via de onderkant van de lat werd binnen gekopt. In de resterende voor rust tijd ging een schot van Fortuna net voor de kruising langs, een schot ging een halve meter over en een derde doelpoging ging recht op keeper Huib Jonkman af. Van Zieuwentse kant was er alleen op slag van rust een doelpoging van Mart Schutten dat ruim naast ging.

Na rust ontbrandde de strijd pas echt. Eerst ging een eerste schot van Fortuna net over maar in de 50e minuut trok RKZVC de stand gelijk na een voorzet van rechts van Waldo Rhebergen. De bal werd in het centrum voor goal nog enigszins gekraakt waarna Jens Schutten het snelste reageerde en de 1-1 binnen schoot. RKZVC greep het initiatief maar kwam in de 55e minuut met 10 man te staan na een rode kaart voor Michiel Krabbenborg. De tien man kregen in het kwartier daarna nog de beste kansen met een schot van Sjors Storkhorst (recht op de keeper) en een voorzet van Joey Belterman werd nog net weggekopt. RKZVC kreeg daarbij ook nog de pech dat behalve Michiel ook de 2e centrumverdediger, Wouter Pillen, uitviel met een blessure en er daardoor even geschakeld moest worden in de opbouw. Fortuna begon in de overtalsituatie weer meer grip op het spel te krijgen mede omdat RKZVC wel bleef jagen op een overwinning en Fortuna soms gevaarlijk counterde. In de 71e minuut leverde dat een vrije trap op die hard op de lat werd geschoten. Twee minuten later zorgde een vrije trap van Sjors Storkhorst weer voor een dreigend situatie aan de andere kant waarop de Wormerveerse keeper op het laatst kon redden. Na een kans in de 83e minuut voor Wout Blasman ging een voorzet / schot van Joey Belterman rakelings voorlangs. In de 87e minuut leek het ‘noodlot’ voor RKZVC toe te slaan na een counter van Fortuna en de vrijstaande Luuk Purvis de 1-2 binnen schoot. Binnen de minuut sloeg RKZVC echter terug. Via een combinatie met Waldo Rhebergen kwam Sjors Storkhorst op rechts vrij door. Zijn voorzet op maat werd door Wout Blasman perfect in de linker benedenhoek binnen gekopt voor de 2-2 waarmee ook de eindstand werd bereikt.

De spanning in de top blijft mede omdat volgende week de topper Hoogeveen – DEM (nrs 2 en 1) wordt gespeeld. Wil RKZVC mee blijven doen, dan moeten ze komende zondag wel winnen van Silvolde dat de laatste tijd erg goed in vorm is.

Zondag 19 mei speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen Silvolde.