88'
Harm Bokkers (kopbal)

25 augustus 2018 18:00

25-08-2018 AZSV 1 - RKZVC 1: 2 – 3 (2 – 2) (Kei toernooi)

Met deze wedstrijd zit de voorbereiding van de competitie er op. Zondag 2 september debuteert RKZVC in de hoofdklasse in de uitwedstrijd naar Fortuna Wormerveer.

Het totaalbeeld van de wedstrijd tegen zaterdag hoofdklasser AZSV was dat er van beide kanten enigszins behoudend werd gespeeld. Balbezit is heilig. Over het geheel toonde AZSV wat meer aanvallende intenties dan RKZVC. De wedstrijd begon overigens wel spectaculair. Met een minuut krulde Sjors Storkhorst de bal al rakelings langs de linker kruising waarna een minuut later Joost Rasing over rechts vrij door kon komen en de 1-0 voor AZSV binnen schoot. De gelijkmaker in de 13e minuut was fraai. Een pass op maat van Mart Schutten achter de Aaltense verdediging werd technisch perfect aangenomen door Sjors Storkhorst en beheerst onder de lat binnen geschoten. In de 22e minuut schoot Kars Vierwind van net buiten de zestienmeter met een lage schuiver in de linker benedenhoek de 2-1 voor AZSV binnen. In de 33e minuut schoot Mart Schutten van net buiten de zestienmeter een vrije trap laag in de rechter benedenhoek voor de 2-1. Afgezien van één Aaltens schot en één Zieuwents schot, die richting misten, vielen er verder voor rust geen kansen te noteren.

Direct na rust redde keeper Huib Jonkman knap met de voet na een Aaltense doorbraak door het centrum. Enkele minuten later lag een fraaie Zieuwentse aanval aan de basis voor een goede kans. Waldo Rhebergen bereikte de opgekomen Mark te Winkel aan de rechterkant waarna Sjors Storkhorst de voorzet rakelings langs de paal kopte. AZSV oogde daarna wel aanvallender dan RKZVC en enkele keren moest de Zieuwentse verdediging alle zeilen bijzetten om verdedigend de zaak te redden. Maar afgezien van enkele schoten die (net) niet de goede richting misten kwam er geen echt uitgespeelde kans. In de 88e minuut passte Mark te Winkel de bal achter de Aaltense verdediging op Harm Bokkers. De Aaltense keeper schreeuwde al los maar Harm kon de bal met het hoofd nog net raken voor de keeper er bij kon waardoor alsnog de 3-2 overwinning werd binnen gehaald.

Zowel Longa ´30 als RKZVC wonnen hun beide wedstrijden op dit toernooi. Omdat het doelsaldo van Longa ´30 beter is, zijn zij de winnaar en RKZVC de nummer twee. AZSV werd op doelsaldo derde en Grol vierde.

De resultaten in de voorbereiding geven een dubbel gevoel. Puur kijkend naar de resultaten vielen die nog niet zo tegen omdat het - op twee na - allemaal tegenstanders van minimaal hoofdklasseniveau waren. De twee wedstrijden tegen lager geklasseerde ploegen werden ruim gewonnen. Kijkend naar het spelniveau tegen de tegenstanders op hoofdklasseniveau zal RKZVC het niet gemakkelijk krijgen. Als excuus mag gelden dat er geen enkele keer met de sterkste opstelling is gespeeld en dat er ook in verband met de conditie-opbouw soms op de avond voor de wedstrijden nog anderhalf uur werd getraind en daardoor niet elke wedstrijd okselfris werd begonnen. Er is een redelijk vertrouwen dat de ploeg er klaar voor is en dat zondag 2 september de eerste punten worden gepakt.

Zondag 2 september volgt om 14.00 de 1e competitiewedstrijd in Wormerveer: Fortuna Wormerveer - RKZVC.