21 augustus 2018 21:00

Accommodatie

Onbekend

21-08-2018 RKZVC 1 – Grol 1: 5 – 1 (1 – 0) (Kei toernooi)

Vooral in de eerste helft van deze eerste wedstrijd op het Kei toernooi was het Zieuwentse spel erg plichtmatig. Weinig diepgang, veel balletjes breed en balletjes terug in een laag tempo waardoor Grol uiteraard iedere keer voldoende tijd kreeg om defensief de rijen weer te sluiten. Daarnaast was de nauwkeurigheid van veel passes ook niet zo best. In de 11e minuut passte Michiel Krabbenborg wel exact op maat achter de Grolse verdediging en kon Joey Belterman in alle rust de 1-0 binnen schuiven. Een minuut later had Sjors Storkhorst pech dat zijn vrije trap van 20 meter afstand op de kruising kwam. Daarna waren er aan Zieuwentse kant nog schietkansen voor Sjors Storkhorst, Sven Jurjus en Mart Schutten. In de 26e minuut kwam Grol dicht bij de gelijkmaker na een vrije trap maar de vrije kopkans ging een halve meter over de kruising.

Drie minuten na rust viel de 2-0 uit een mooie aanval. Sjors Storkhorst passte diagonaal naar Waldo Rhebergen waarna Sven Jurjus de voorzet vrij kon binnen schieten. Nadat Sjors Storkhorst in de 53e minuut niet scoorde met een stiftbal viel in de tegenaanval de 2-1. Een voorzet van Tycho Riteco kon vrij worden binnen gekopt door Jordy Oonk. Enkele minuten later was een gemakkelijk te pakken schot van Grolse zijde tevens de laatste noemenswaardige aanval van Grol. RKZVC kreeg steeds meer ruimte en aanvallende acties werden scherper uitgespeeld. In de 77e minuut leidde dat tot de 3-1. Een dieptepass van Mart Schutten achter de verdediging werd prima aangenomen door Sjors Storkhorst die vervolgens vrij voor de keeper breed legde, waarna Harm Bokkers kon intikken. In de 84e viel de gelukkige 4-1 na een aardige aanval over rechts. De voorzet van Jens Schutten werd door een Grol-speler in eigen doel gekopt. In de 89e minuut volgde de 5-1 eindstand. Na een dieptepass van Michiel Krabbenborg passeerde Sjors Storkhorst de keeper en schoof rustig binnen.

In de andere wedstrijd op deze avond won Longa ’30 met 4-1 van AZSV.

Zaterdag wordt om 16.00 gespeeld Longa ’30 – Grol en om 18.00 RKZVC – AZSV.