61'

11 augustus 2018 18:00

11-08-2018 HSC ’21 - RKZVC 1: 3 – 2 (2 – 1) (oefenwedstrijd)

RKZVC speelt verdienstelijk tegen 3e divisionist HSC ‘21
Voor rust had RKZVC het moeilijk tegen HSC ’21 dat technisch gemakkelijker en sneller speelde. De 1-0 voor HSC ’21 viel in de 19e minuut na een aanval over links waarna Martijn Veldhuis van 10 meter afstand vrij kon inschieten. Een minuut later viel de 2-0 al na een versnelling van de Haaksbergenaren door het midden en Tom ter Hogt beheerst onder keeper Huib Jonkman binnen schoof. Een afstraffing dreigde maar in de resterende tijd voor rust kreeg RKZVC net zoveel kansen als HSC ’21. Eerst schoot Sjors Storkhorst vanuit een schuine hoek op de benen van de keeper maar in de 27e minuut was het wel raak. Een pass van Michiel Krabbenborg viel mooi achter de Haaksbergse verdediging waarna Sjors Storkhorst de keeper omspeelde en de 2-1 binnen tikte voor de ruststand.

Na rust kwam RKZVC, mede door enkele wissels, in een aanvallender opstelling in het veld en creëerde enkele behoorlijke kansen. Vier minuten na rust kwam Mart Gebbinck aan de rechter kant op en zijn voorzet op maat werd door Sjors Storkhorst via een Haaksbergse verdediger binnen gekopt voor de 2-2. Nadat een schot van Waldo Rhebergen een metertje over ging, kopte Bas ter Hogt voor HSC ‘21 in de 61e minuut een afgemeten voorzet via de onderkant van de lat binnen voor de 3-2. Een schot van Jouke Knippenborg ging in de 69e minuut rakelings over en in de 89e minuut moest de Haaksbergse keeper met een knappe reflex nog redden op een schot van Jens Schutten.

De volgende oefenwedstrijden worden dinsdag 14 augustus en zaterdag 18 augustus in Rijssen gespeeld op het Fletcher TOP Toernooi. Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit.