Spits ATC '65 (schot)

18 juli 2018 20:00

Wijnand Rutgers / assistent scheids. Maarten Bolwerk - Tom Giesen

18-07-2018 RKZVC 1 – ATC ‘65 1: 5 – 1 (4 – 0) (oefenwedstrijd)

De eerste wedstrijd ter voorbereiding op het seizoen was in alle opzichten een oefenwedstrijd met veel 'meer of minder' nieuwe gezichten in de selectie. Afgezien van twee basisspelers, die helemaal niet mee deden, werden er in de rust aan Zieuwentse kant zeven spelers gewisseld en in verloop van de tweede helft nogmaals twee. Het is logisch dat er in de 1e oefenwedstrijd veel gewisseld wordt zodat de ‘nieuwe’ spelers dan kunnen laten zien wat ze kunnen maar het vergt dan natuurlijk wel de nodige gewenning.

Qua veldspel zat er nog niet eens zoveel verschil tussen RKZVC en het Hengelose ATC ’65. Het verschil zat vooral in het rendement bij het uitspelen en benutten van kansen. De wedstrijd begon redelijk spectaculair met twee kopballen van ATC ’65 binnen twee minuten na corners (redelijk gemakkelijk weggekopt respectievelijk getrapt van de doellijn) waarna ook nog binnen de twee minuten RKZVC de 1-0 maakte en in de 3e minuut de 2-0. ATC ’65 speelde weinig kansen uit en probeerde vooral met afstandsschoten (waaronder ook enkele vrije trappen op 20 meter) te scoren. Als ze al op goal kwamen, redde keeper Huib Jonkman bekwaam.

Met de vele wissels in de rust en de royale 4-0 voorsprong werd het Zieuwentse spel er niet beter op en drukte ATC ’65 RKZVC meer terug op eigen helft. Keeper Sven Huinink moest enkele keren redden en het rendement bij het benutten van enkele goede kansen aan Zieuwentse zijde was minder.

De doelpunten vielen als volgt.

1-0       2e minuut          schot Harm Bokkers na een pass van Waldo Rhebergen
2-0       3e minuut          eigen doelpunt ATC ’65 na een voorzet van Joey Belterman
3-0       30e minuut        kopbal Harm Bokkers na een voorzet van Steffen IJzereef
4-0       42e minuut        Joey Belterman na een voorzet van Mart Schutten
5-0       56e minuut        kopbal Jens Schutten na een voorzet van Waldo Rhebergen
5-1       74e minuut        schuiver vanaf de zestienmeter