Mannen zondag, 1, 2e klasse I

14 mei 2017 14:00

Sanders, F.H.J.

Potje zomeravondvoetbal

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. RKZVC werd twee weken geleden al kampioen en Varsseveld stond veilig in de middenmoot en had ook geen kans meer op de nacompetitie. Varsseveld toonde over de hele wedstrijd meer instelling om de wedstrijd te winnen.
De 1e goede kans was in de 12e minuut voor Jens Schutten na een mooie pass van Sven Jurjus maar de Varsseveldse keeper blokte het schot. Afgezien van wat schoten aan beide kanten die niet de juiste richting hadden speelden beide teams daarna een kwartier op veiligheid. Het eerste echte gevaar van Varsseveld kwam in de 27e minuut na Zieuwents balverlies net buiten de zestien waarop Wesley Keegstra knap redde. Vier minuten later moest een Varsseveldse verdediger de bal van de doellijn wegwerken na een corner van Sven Jurjus die door Jens Schutten richting goal werd gewerkt. Een minuut later zeilde een Varssevelds schot van 30 meter afstand rakelings over de goal. Pal voor rust schoot Varsseveld na een corner vanaf 12 meter over.

Het eerste kwartier na rust kreeg Varsseveld vier kansen. de eerste twee werden vanaf circa 12 meter over geschoten. De derde kans was een onverwacht schot vanuit een schuine hoek waarop Wesley Keegstra knap redden. Bij de vierde kans werd een voorzet van links hard in de linker benedenhoek ingekopt maar wederom kon de redding van Wesley knap genoemd worden. Het eerste noemenswaardige aanvallende feit van Zieuwentse kant kwam pas in de 65e minuut maar het schot van 6 meter afstand werd geblokt door Varsseveld. Vijf minuten later werd een pass van Michiel Krabbenborg in het centrum van Varsseveld gemist maar Sjors Storkhorst schoot in vrije positie rechts naast de goal. In de volgende vijf minuten waren er nog hele en halve kansen voor Jens Schutten (pass Sjors Storkhorst), Sjors Storkhorst (pass Sven Jurjus) en Michiel Krabbenborg (corner Sjors Storkhorst). Na een gevaarlijke voorzet van Varsseveld in de 78e minuut was het in de 81e minuut Tim van Wijngaarden die na een mooie aanval de bal klaar legde voor Bas Heutinck maar zijn schot werd door de Varsseveldse keeper met een reflex tot corner verwerkt. In de 82e minuut lukte het eindelijk wel. Een voorzet van Sjors Storkhorst vanaf de rechter zijlijn werd door Jens Schutten via de linkerpaal binnen gekopt voor de 1-0 voorsprong. RKZVC hoopte de wedstrijd uit te spelen maar drie minuten voor tijd redde Wesley Keegstra weer goed op een hard schot. In het vervolg daarop was het Bjorn Heezen die vanaf rechts met een laag schot in de linker benedenhoek de eindstand op 1-1 bracht. Ondanks de wissels en een blessurebehandeling floot de scheidsrechter na precies 90 minuten af. Hij had al lang gezien dat beide ploegen het wel goed vonden.

RKZVC heeft na een moeizame start de competitie geweldig afgesloten met het kampioenschap. Na de winter waren er 10 overwinningen en 2 gelijke spelen met het enorme doelsaldo van 32-7. Er waren zeven wedstrijden waarin het geen goal tegen kreeg. Volgend jaar wacht de 1e klas met daarin de derby tegen Longa ’30. Een seizoen om naar uit te kijken.