Mannen zondag, 1, 2e klasse I

7 mei 2017 14:00

Kuiper, B.

Erg plichtmatig voetballend RKZVC verliest eerste punten na de winter

Voor RKZVC stond er niks meer op het spel omdat ze 2 weken geleden al kampioen werden. Voor SDOUC des te meer omdat ze nog volop strijden voor behoud van het 2e-klasseschap. Omdat RKZVC in een veel te laag tempo speelde kon SDOUC redelijk gemakkelijk voorkomen dat RKZVC veel kansen kreeg. RKZVC begon met een veldoverwicht maar de drie schoten in de eerste 8 minuten misten richting. In de 10e minuut schampte Jens Schutten met het hoofd een mooie voorzet van Jouke Knippenborg net te weinig waardoor de bal voorlangs ging. Het eerste gevaar van SDOUC was een hard schot van 25 meter afstand in de 21e minuut dat een meter over ging. In dezelfde minuut werd een goal van Sjors Storkhorst afgekeurd vanwege buitenspel. Twee minuten voor rust kwam RKZVC op voorsprong. Een voorzet van Bart te Focht werd weggekopt waarna Sjors Storkhorst direct inspeelde richting penaltystip. Jens Schutten reageerde als snelste en schoof de bal binnen voor de 1-0 ruststand.

Het 1e kwartier na rust bleven beide ploegen de bal rond spelen zonder tot kansen te komen. Het laatste half uur kwam er meer leven in de wedstrijd. Eerst was er in de 59e minuut een prachtig afstandsschot van SDOUC dat de bovenkant van de lat ketste. Twee minuten later had Sjors Storkhorst pech na een mooie aanval over rechts en een voorzet van Jens Schutten. Het schot van Sjors kwam vol op de paal. In de 65e minuut bereikte een mooie voorzet van Siebe Klein Goldewijk voorbij de 2e paal Waldo Rhebergen. Diens inzet werd geblokt. De gelijkmaker in de 69e minuut kwam tot stand na een Ulftse aanval over links. Twintig meter van goal was het Roel Wilbrink die met een hard laag schot in de rechter benedenhoek de 1-1 aantekende. RKZVC probeerde meteen weer op voorsprong te komen. Een corner van Sjors Storkhorst werd in de 71e minuut door Toby Bokkers recht op de keeper gekopt en twee minuten later deed Harm Bokkers dat ook. In de 81e minuut stuurde Michiel Krabbenborg met een mooie pass Harm Bokkers de zestienmeter in waarna het schot van Harm met moeite door de Ulftse keeper tot corner verwerkt kon worden. SDOUC bleef proberen om toch de overwinning uit het vuur te slepen. Eerst werd een corner vanaf 25 meter hoog over geschoten. Twee minuten later hadden ze pech dat een vrije trap hard tegen de paal werd geschoten waarna een spits de terug stuiterende bal inkopte maar Wesley Keegstra met een goede reflex redding bracht. Voor het laatste wapenfeit zorgde Sjors Storkhorst in de 89e minuut maar zijn mooie schot werd nog iets aangeraakt waardoor het corner werd.

Na 10 overwinningen op rij na de winterstop werden vandaag de eerste punten in het voorjaar verspeeld. Het blijft een unieke reeks!

Naast het kampioenschap van het 1e in de 2e klas (twee weken geleden) werd vandaag ook RKZVC 2 kampioen in de 2e klas na een overwinning op SDOUC 2. Het is een bijzonder uniek voetbalseizoen met zowel het kampioenschap van RKZVC 1 als van RKZVC 2, beide in de 2e klas zodat ze beide volgend jaar in de 1e klas spelen.

De laatste competitiewedstrijd van RKZVC 1 is volgende week zondag 14-5-2017 uit naar Varsseveld.

Hieronder de foto van het kampioensteam van RKZVC 2. Bijzonder is dat Wesley Keegstra de wedstrijd in het 2e in Ulft (aanvang 11.30) volledig keepte, waarna hij als een hazewind naar Zieuwent vervoerd werd om ook de volledige wedstrijd in het 1e tegen SDOUC 1 keepte.