Assist: Sven Jurjus

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

9 april 2017 14:00

Harmelink, G.A.

Op papier moest het een redelijk gemakkelijke wedstrijd worden omdat SC Rheden onderaan staat. Omdat RKZVC echter veel met de lange bal speelde, die veelal niet aan kwamen, was de praktijk moeizamer. In het veld combineerde SC Rheden tot 20 meter van de Zieuwentse goal beter maar daarna konden zij ook weinig doelgevaar stichten. De 1e schotpoging was pas van SC Rheden in de 16e minuut, maar ruim over de kruising. De 1e Zieuwentse goede aanval leverde echter wel meteen de 1-0 voorsprong op. Waldo Rhebergen passte in op Jens Schutten die wegdraaide en tegen de keeper schoot. De terug springende bal werd vervolgens door Toby Bokkers eerst tegen de paal geschoten en daarna tegen de lat waarna Jouke Knippenborg tenslotte van dichtbij de bal in het dak van het doel schoot. Vier minuten later kwam SC Rheden bijna op gelijke hoogte. Een vrije trap werd dichtbij goal gecontroleerd en daarna met een hakje richting goal geplaatst. Via de buitenkant van de paal ging de bal naast. Twee minuten later volgde er na een Rhedense vrije trap de volgende hachelijke situatie voor het Zieuwentse doel. De inzet werd echter geblokt. Dat er slechts vier noemenswaardige doelpogingen voor rust waren, tekende het niveau van de wedstrijd.

Het spelbeeld na rust bleef hetzelfde. Tot op zekere hoogte kon RKZVC zich dat ook permitteren omdat het voor stond en zich - zoals altijd – terug kon laten vallen op de solide Zieuwentse verdediging. In de 52e minuut moest de Rhedense keeper redden op een goede vrije trap van Wouter Pillen. Bart te Focht dat daarna pech dat zijn kopbal uit de corner van Jouke Knippenborg tegen de paal ging. Zeven minuten later moest een Zieuwentse verdediger een kopbal na een Rhedense corner van de lijn wegwerken. Daarna duurde het tot de 77e minuut voor de volgende doelpoging kwam. Het schot van Sven Jurjus ging ruim langs. Twee minuten later was het wel raak. Sven Jurjus stuurde van rechts op het middenveld Harm Bokkers de zestienmeter in aan de linkerkant. Harm schoot daarna met een strakke schuiver beheerst in de rechter benedenhoek binnen voor de 2-0 voorsprong. SC Rheden geloofde er daarna niet meer in en RKZVC begon rustiger te spelen, mede omdat ze meer ruimte kregen. Hieruit volgden nog twee kansen, beide op aangeven van Waldo Rhebergen. Bij de 1e daarvan in de 82e minuut schoot Sjors Storkhorst tegen de buitenkant van de paal. Bij de 2e, een minuut later, schoot Harm Bokkers tegen de benen van de keeper.

Gezien het spelbeeld had SC Rheden vijf kwartier lang recht op en punt. Gezien het aantal kansen is de Zieuwentse overwinning terecht ondanks het matige spelniveau. Alle acht wedstrijden na de winterstop zijn gewonnen en dat is bijzonder knap. Doordat de concurrenten elkaar punten afsnoepen, wordt het RKZVC wel erg gemakkelijk gemaakt. Met nog 4 wedstrijden te gaan, is de theoretische voorsprong nu 9 punten en begint het kampioenschap wel heel erg dichtbij te komen. Theoretisch is het mogelijk dat RKZVC op paasmaandag kampioen wordt als het zelf wint van Spero en Concordia op die dag thuis verliest of gelijk speelt tegen Vorden. We roepen alle supporters dus op, om op paasmaandag RKZVC aan te komen moedigen!

De volgende competitiewedstrijd is paasmaandag 17-4-2017 thuis tegen Spero (Elst).