58'

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

2 april 2017 14:00

Nijmeijer, W.M.J.

OBW had in de laatste periode voor twee verassingen gezorgd door van de Zieuwentse concurrenten Spero en Leones te winnen. Op papier moest RKZVC het wel kunnen winnen omdat OBW in de onderste regionen van de ranglijst vertoeft. In de praktijk van de wedstrijd bleek het laatste: een eenvoudige overwinning. RKZVC begon direct agressief en kreeg in de 1e minuut al kansen via Sjors Storkhorst en Toby Bokkers. In de 9e minuut was het wel raak na een goede corner (na een mooie aanval) van Sven Jurjus. De kopbal van Jens Schutten werd op de lijn nog geblokt maar Toby Bokkers kon daarna van dichtbij de 1-0 voorsprong binnen koppen. OBW was daarna wel regelmatig in balbezit op het middenveld maar kon afgezien van één schot van 25 meter afstand in 14e minuut, dat twee meter naast ging, geen enkele echte kans creëren. De aanvallen van RKZVC waren wel dreigend en dat leverde kansen op voor Sjors Storkhorst (lob niet hoog genoeg en een schot door de Zevenaarse keeper onder uit de hoek getikt onder) en Jouke Knippenborg (bal niet goed geraakt). In de 32e minuut viel de 2-0, wederom na een corner van Sven Jurjus. De kopbal van Toby Bokkers werd in 1e instantie geblokt maar Wouter Pillen reageerde het meest alert en schoot van dichtbij binnen. Vijf minuten later kon Sjors Storkhorst na een pass van Michiel Krabbenborg vrij door lopen maar hij strandde op de keeper van OBW. De laatste bijna kans voor rust volgde een minuut later maar Jens Schutten miste op een haar na de pass van Waldo Rhebergen.

RKZVC begon na rust direct weer fel en dat leverde kansen op voor Sjors Storkhorst (vanuit schuine hoek op de keeper) en een gevaarlijke voorzet van Jouke Knippenborg (niemand van RKZVC op de goede plek). In de 49e minuut volgde de 3e goal na een corner van Jouke Knippenborg. De Zevenaarse keeper kon de bal niet klemvast pakken waarna Toby Bokkers met zijn 2e van de dag de 3-0 binnenschoot. De eerste Zevenaarse dreiging na rust was een geweldige vrije trap in de 55e minuut van 30 meter waarop Huib Jonkman met een knappe reactie de bal over de lat tikte. Daarna controleerde RKZVC de wedstrijd bijna volledig. In de 58e minuut kwam de 4-0 eindstand op het bord na een mooie aanval. De mooie steekpass door het centrum kwam van Waldo Rhebergen waarna Sven Jurjus de bal beheerst in de linker benedenhoek binnen schoot. OBW leek het wel een beetje te geloven en RKZVC speelde geduldig en veel op balbezit. Een foute inschatting in het centrum in de 84e minuut van de Zieuwentse verdediging leverde echter nog een vrij doortocht op voor een Zevenaarse spits maar Huib Jonkman blokkeerde het schot met de voet. Daarbuiten waren er in de laatste tien minuten nog kansen voor Harm Bokkers (kopbal over en schot over) en Sven Jurjus.

Achteraf was het een simpele overwinning. Tel daarbij op dat enkele concurrenten weer punten verloren en er kan weer van een gunstig verlopen zondag voor RKZVC gesproken worden.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 9-4-2017 uit naar Rheden.