76'

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

26 maart 2017 14:00

Beersum, R. van

Voor rust viel er voor de doelen niet zoveel te genieten. Daarbij combineerde WAVV beter dan RKZVC, dat achterin meestal geen enkele risico nam en veel de lange bal hanteerde. De eerste kans was voor Sjors Storkhorst in de 7e minuut vanaf links maar zijn schot vanuit een schuine hoek kon door de Wageningse keeper tot corner worden verwerkt. Een minuut later kon Jens Schutten een corner koppen die door de WAVV-keeper nog net op de lijn werd gepakt. Daarna kwam bij dreigende Zieuwentse aanvallen in de 21e en 24e minuut de laatste bal net niet goed genoeg aan om tot een echte kans te komen. Het lijkt door deze kansjes dat RKZVC de betere ploeg was maar al deze aanvallen kwamen vanuit de counter en vertekenen dus het spelbeeld. WAVV kreeg ondanks het betere spelbeeld pas in de 32e minuut de eerste kans. Bij de eerste Wageningse kans in de 32e minuut kon de spits vrij in het centrum door lopen maar hij schoot vanaf 25 meter recht in de handen van keeper Huib Jonkman. In de 40e minuut kon er weer een WAVV-spits vrij door lopen maar de zeer snel uitlopende Huib Jonkman blokkeerde het schot zeer knap.

Na rust verliep het spelbeeld het 1e kwartier hetzelfde met meer balbezit voor WAVV dat over links tot twee goede kansen kwam. De eerste - in de 53e minuut - werd ruim langs geschoten. Twee minuten later omspeelde een WAVV-spits Huib Jonkman en schoot op het lege doel maar Michiel Krabbenborg kon de bal voor de doellijn wegtrappen. De daaropvolgende corner werd weggekopt waarna Bas Heutinck de ingeschoten bal onder de lat moest wegkoppen. Een kwartier na rust kon Jens Schutten een corner koppen die via een Wageningse verdediger corner ging. In de 70e minuut leek RKZVC op voorsprong te komen. Jens Schutten bereikte Jouke Knippenborg op links waarna velen dachten dat Harm Bokkers de voorzet binnen had geschoten. Maar via de binnenkant van de paal kon de Wageningse keeper de bal nog net op de doellijn pakken. in de 73e minuut was het dan toch raak. Na een ingooi passte Bart te Focht achter de Wageningse verdediging waar Harm Bokkers de bal goed afschermde en beheerst RKZVC op een 1-0 voorsprong zette. Een minuut later was er een goede kans op een 2e Zieuwentse goal maar Sjors Storkhorst passte net niet goed voor. Bijna had dit een minuut later een slecht vervolg kunnen krijgen. Een Wagenings schot schuin van rechts werd nog geraakt door Huib Jonkman en dreigde toch in goal te rollen. Gelukkig kon Toby Bokkers nog net voor de lijn weg trappen. Een minuut later viel de beslissing. Jens Schutten bereikte van rechts Jouke Knippenborg op links. Diens panklare voorzet werd door de geheel vrijstaande Harm Bokkers rustig binnen geschoten voor de 2-0 voorsprong. RKZVC nam daarna geen enkel risico meer. RKZVC kreeg zelf daarna geen echte kans meer maar WAVV ook niet.

Je zou kunnen zeggen dat RKZVC een zakelijke overwinning behaalde met enig geluk. Voordat RKZVC op voorsprong kwam, had WAVV de betere kansen. Als je kansen niet benut dan wordt het lastig voor een club want RKZVC krijgt bijna altijd wel kansen en weet bijna altijd ook wel een keer te scoren. Uiteindelijk gaat het daarom en is het dus een verdiende overwinning. Door de eigen overwinning en het verlies van concurrent Spero werd het uiteindelijk zelfs een zeer goede zondag voor RKZVC.

Dinsdagavond 28 maart speelt RKZVC om 20.00 uur voor de Achterhoekcup uit tegen Concordia W.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 2-4-2017 thuis om 14.00 tegen OBW (Zevenaar).