In een niet echt hoogstaande wedstrijd heeft RKZVC een degelijke overwinning geboekt.

3 - 0

AZC 1 (zon)

25'
Assist: Sven Jurjus
51'
Harm Bokkers (schot)
79'

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

19 maart 2017 14:00

Klunder, K.

In een niet echt hoogstaande wedstrijd heeft RKZVC een degelijke overwinning geboekt. In de gehele eerste helft voerde RKZVC de boventoon. In de eerste 10 minuten waren er al een viertal kansen om de score te openen. De eerste twee voor Jens Schutten, in de 2e en 3e minuut, waarna tweemaal Sjors Storkhorst een mogelijkheid creëerde. Pas in de 14e minuut is er een eerste poging van AZC, met een leep schot dat Huib Jonkman nog net met een handje tot corner verwerkte. In de 16e minuut opnieuw een kansje voor AZC, in een wedstrijd die gekenmerkt wordt door veel balverlies aan beide zijden. In de 20e minuut weer een pegel van Sven Jurjus op de keeper. RKZVC krijgt veel ruimte die te weinig benut wordt. Dan volgt in de 25e minuut de goal van Sjors Storkhorst na een passeerbeweging van rechts naar binnen en een bekeken schot in de verre hoek. AZC doet wat terug door een schot van Clay Havenaar welke door Huib Jonkman tot corner getikt wordt. De wedstrijd gaat wat heen en weer zonder dat het tot uitgespeelde mogelijkheden leidt.

De tweede helft brengt weinig verandering in het spel. Een schot van Waldo Rhebergen gaat over, maar in de 51e minuut is het weer Sjors Storkhorst die na een combinatie van Waldo Rhebergen op Sven Jurjus de 2-0 binnen schiet. Opnieuw gaat de wedstrijd over en weer met een kansje voor Sjors Storkhorst die zich knap vrijspeeld en een mooie verdedigende actie van Bart te Focht. In de 60e minuut kan een prachtige diagonale pass van Jouke Knippenborg niet tot een kans verzilverd worden. Na een kopballetje over de goal van RKZVC en een scrimmage die naast de goal belandt, trekt AZC de wedstrijd een beetje naar zich toe. In de 71e minuut komt Harm Bokkers voor Jens Schutten in het veld. Harm Bokkers krijgt een mooie voorzet van Sjors Storkhorst maar krijgt de bal net niet goed onder controle. In de 79e minuut lukt het wel. Sjors Storkhorst maakt een mooie actie bij de achterlijn en krijgt de bal bij Harm Bokkers. De laatste draait knap weg en scoort de 3-0. Hierna ligt het initiatief weer bij RKZVC. Een voorzet van Waldo Rhebergen in de 82e minuut op Sven Jurjus wordt door de keeper van AZC naast getikt. Mark te |winkel komt er daarna in voor Sven Jurjus en ook Siebe Klein Goldewijk krijgt speelminuten. Hij komt erin voor Waldo Rhebergen. Acties van Sjors Storkhorst en Jouke Knippenborg leiden niet meer tot doelpunten en RKZVC doet goede zaken aangezien de concurrentie allemaal punten laat liggen.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 26-3-2017 uit naar WAVV (Wageningen).