88'

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

12 maart 2017 14:00

Hoebink, E.B.J.

Niets leek er voor rust op dat het nog zo krap zou worden. Na een eerste bijna kans voor Sjors Storkhorst in de 2e minuut kreeg Rood Wit de enige kans voor rust in de 10e minuut na een mooie aanval over links maar het schot van 10 meter afstand ging ruim over. In de zes minuten daarna waren er kansen voor Sven Jurjus uit een vrije trap (redding keeper), voor Sjors Storkhorst (over) en voor Jens Schutten (over). In de 20e minuut viel de 1-0 voor RKZVC na een mooie diagonaal pass van Waldo Rhebergen waar de rechtsback net niet bij kon en Sjors Storkhorst vrij kon doorlopen. Diens pass over de grond werd bij de linkerpaal door Sven Jurjus knap binnen getikt met buitenkantje rechterschoen. In de 10 minuten daarna kwam RKZVC weer tot enkele aardige kansen. Een schot van Sjors Storkhorst werd geblokt, Jens Schutten kopte na een corner net over en een passje van Sjors Storkhorst was net iets te hard voor Jens Schutten. In de 35e minuut viel dan toch de 2-0. Waldo Rhebergen bereikte Sjors Storkhorst die daarna vanaf de rechterkant van de goal met een zeer fraaie boogbal in het verre zijnet binnen schoot. In de 41e minuut schoot Jens Schutten na een handsbal zeer beheerst de penalty binnen voor de 3-0 voorsprong. Echter, na enkele halve mistrappen in de Zieuwentse defensie kon Soufiane Dadda ongehinderd midden voor goal de 3-1 ruststand binnen schieten.

Na rust leek RKZVC de eerste 10 minuten op dezelfde manier verder te gaan. De 1e kans werd nog door Sven Jurjus over geschoten maar in de 51e minuut schoot Sjors Storkhorst na de stuit vanaf 20 meter zeer fraai in de rechter bovenhoek de 4-1 binnen en enkele minuten later ging een schot van Harm Bokkers uit een schuine hoek voorlangs. Daarna begon de wedstrijd langzaam te kantelen. RKZVC passte minder nauwkeurig, veel ballen werden lang weg getrapt en vaak kon Rood Wit de bal vrij gemakkelijk weer oppakken. In de 56e minuut kon keeper Huib Jonkman een niet al te harde vrije trap nog redelijk tot corner verwerken. Uit die corner werd ingekopt waarna de bal door Wouter Pillen van de doellijn moest worden weggekopt. Hoewel Rood Wit daarna druk bleef zetten, kwamen zij In de 25 minuten daarna niet meer tot echte kansen, daar waar RKZVC er nog wel een drietal kreeg. In het slotoffensief van Rood Wit kwam RKZVC echter toch in de problemen. In de 81e minuut kon Soufiane Dadda aan de rechterkant doorlopen waarna hij met een lage schuiver de 2-4 binnen schoot. In de 88e minuut volgde na een doorbraak van Rood Wit aan de rechterkant een lage voorzet die voorbij de 2e paal hard in het dak van het doel werd geschoten door Jordy Wijnhoven voor de 3-4. Enkele minuten later gooide Michiel Krabbenborg zich in de baan van het harde schot zodat die niet verder richting goal ging. Na vijf minuten blessuretijd haalde iedereen van RKZVC opgelucht adem dat de drie punten toch konden worden mee genomen.

Is het gemakzucht of is het meer de wil van Rood Wit dat RKZVC op het eind in de problemen kwam? Feit is dat het laatste half uur er niet zo best uit zag. Dit soort wedstrijden krijg je zo nu en dan ook in de competitie en als het niet mooi kan, dan moet het maar lelijk. Daar praat over enkele weken niemand meer over en de drie punten zijn vandaag toch weer binnen.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 19-3-2017 thuis tegen AZC (Zutphen).