RKZVC verzuimt de wedstrijd in eerder stadium te beslissen

88'

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

17 april 2017 14:00

Bleekman, E.B.G.M.

Als RKZVC vandaag zou winnen en Concordia punten zou verliezen, had RKZVC vandaag kampioen kunnen worden. Omdat Concordia van Vorden won, heeft  RKZVC nu, met nog 3 wedstrijden te gaan en 9 punten voorsprong, zaterdag a.s. tegen FC Winterswijk aan een gelijkspel voldoende om kampioen te worden.

Het was aan het spelniveau te zien dat beide ploegen bovenin de ranglijst staan. Beide ploegen speelden uiteraard voor de winst. Voor Spero telde natuurlijk vooral dat zij bij winst mee zouden blijven spelen voor de nacompetitie. Spero begon dan ook fanatiek en dat leidde in de 4e minuut tot de 1e kans na een vrije trap. De kopbal ging echter ruim over. Na die eerste 10 minuten kwam de strijd meer in evenwicht. Sjors Storkhorst had de 1e kans nadat hij een pass van de Spero-keeper onderschepte maar de keeper herstelde zich knap en blokte zijn inzet. In de 19e minuut werd een lage voorzet van Sjors Storkhorst op Harm Bokkers knap geblokt door een Spero-verdediger. In de 22e minuut kwam RKZVC op de 1-0 voorsprong nadat Toby Bokkers op rechts de bal in de diepte mee gaf aan Sven Jurjus. Diens lage voorzet werd op de 5 meter door de geheel vrijstaande Harm Bokkers hard in het dak van het doel geschoten. In de 25e minuut had Sjors pech dat zijn voorzet van links nog net iets geraakt werd waardoor de kans voor Harm Bokkers net te moeilijk was. Vijf minuten voor rust speelde Sjors Storkhorst een balletje net te hard langs de keeper om tot een open kans te komen. Een minuut later kreeg Spero de 2e kans vanuit een schuine hoek maar het schot ging ruim voorlangs. Daarna was er nog een bijna kans voor Harm Bokkers (kon net niet bij de dieptepass) en een schot van Bas Heutinck.

Hoewel Spero in balbezit na rust vaak goed speelde en aandrong, kwam het nauwelijks tot echte kansen. RKZVC had er legio. In de 53e minuut kwam Sven Jurjus na een schitterende aanval geheel vrij midden voor goal maar hij schoot recht op de keeper. Daarna waren er schietkansen voor Harm  Bokkers en Sjors Storkhorst. In de 63e minuut stuurde Sven Jurjus aan de linkerkant Harm Bokkers weg die in de zestienmeter onderuit werd gelopen. De toegekende penalty werd door Sjors Storkhorst genomen maar uitstekend door de Spero-keeper in de rechter benedenhoek gestopt. In de 71e minuut lukte het Sjors weer niet na een prima aanval waarbij hij op de lat schoot. In de 81e minuut had RKZVC geluk na een vrije trap van Spero. Via een kluts stuiterde de bal tegen de binnenkant van de paal waarna de Zieuwentse verdediging resoluut de bal kon opruimen. Afgezien van een afstandsschot dat ver naast ging, was dat de laatste kans voor Spero. In de 88e minuut werd eindelijk de wedstrijd beslist. Waldo Rhebergen kon plotseling op rechts vrij door gaan en gaf de bal hard en laag voor op de 5-meterlijn. Eindelijk zat het Sjors Storkhorst in deze wedstrijd ook een keer mee dat zijn inzet via de binnenkant van de paal er in ging voor de 2-0 eindstand.

De 9e overwinning op rij dit voorjaar! Een ongelooflijk knappe teamprestatie. Een op dit moment minder belangrijk bijkomend feit is dat RKZVC de 2e periodetitel heeft behaald. Dit was voorafgaand aan het seizoen een doelstelling: een prijs pakken. Op dit moment telt echter alleen nog het mogelijke kampioenschap.

De volgende wedstrijd is reeds afgelopen najaar, na overleg met FC Winterswijk, op zaterdagavond 22 april gepland vanwege een sponsorbijeenkomst op de zaterdagmiddag. Een ideaal scenario, maar dan moet er wel minimaal gelijk gespeeld worden tegen FC Winterswijk dat nog volop mee speelt voor een plaats in de nacompetitie.

De volgende competitiewedstrijd is ZATERDAG 22-4-2017 thuis tegen FC Winterswijk.