Wouter Pillen (vrije trap)

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

5 maart 2017 14:00

Pit, H.A.

Gezien het aantal verliespunten was het de topwedstrijd van deze 2e klasse want Leones had twee verliespunten minder. Qua voetbal was het geen topwedstrijd mede vanwege een behoorlijk strakke wind over de lengte van het veld en de grasmat die toch een beetje hobbelig was. De start was voor RKZVC slecht omdat Bas Heutinck in de 3e minuut een hoge voorzet van links verkeerd inschatte waarna Roel Beumer voorbij de 2e paal de bal netjes controleerde en laag in de linker benedenhoek de 1-0 voor Leones binnen schoot. Met de harde wind tegen duurde het een kwartier voordat RKZVC het spel enigszins meer kon controleren. Afgezien van een afstandsschot van Leones dat het doel ruim miste, speelde Leones echter ook niet echt nauwkeurig en veel van hun ballen waren met de wind in de rug dan ook te hard en vaak een gemakkelijke prooi voor keeper Huib Jonkman. Het eerste kansje voor RKZVC kwam na een passje van Sjors Storkhorst in de 22e minuut maar het schot van Jens Schutten uit een schuine hoek miste de juiste richting. Vijf minuten later was een afstandsschot van Sjors Storkhorst een gemakkelijke prooi voor de Leones keeper en daarmee waren de doelpogingen voor rust wel zo’n beetje geteld.

Na rust was het spel iets opener met meer kansen aan beide kanten. RKZVC kon met de wind in de rug er ook iets gemakkelijker uit komen. De eerste kans was echter voor Leones in de 50e minuut uit een vrije trap van 25 meter. Huib Jonkman had alle moeite om de stuiterende bal nog te verwerken. De eerste Zieuwentse dreiging kwam in de 52e minuut via een afstandsschot van Michiel Krabbenborg dat twee meter naast ging. Een minuut later had Sven Jurjus pech dat zijn snoeiharde schot van 20 meter er via de paal niet in ging waarna Wouter Pillen de rebound naast schoot. Daarna kwam Leones binnen vijf minuten drie keer tot gevaarlijke acties. Eerst pakte Huib Jonkman in de 55e minuut een goede vrije trap van 25 meter afstand. Drie minuten later werd een vrije trap van hen eerst weg gewerkt waarna zij steenhard tegen de kruising schoten. En weer twee minuten later pakte Huib Jonkman een goed schot. Zolang Leones voor stond, bleven ze loeren op de counter en soms zag dat er ook best dreigend uit. Tot echte doelpogingen kwamen ze in de resterende tijd echter niet meer. Na een mislukt schot van Jouke Knippenborg in de 65e minuut (hoog over) viel in de 75e minuut de 1-1. Harm Bokkers stond niet eens zo goed maar de Leones keeper kon zijn schot vanaf 20 meter slechts met moeite tegen houden waarna Jouke Knippenborg er als de kippen bij was om aan de linkerkant vanuit een schuine hoek beheerst binnen te schieten. Vijf minuten later liep heel Zieuwent te hoop nadat Wouter Pillen van 20 meter afstand links langs het muurtje de Zieuwentse 2-1 voorsprong binnen schoot. Was het Leones dat vanaf de voorsprong in het begin iedere keer alle tijd had (lees aan het tijd rekken was), na deze voorsprong kon RKZVC dat ook. Vakkundig werd de tijd uitgespeeld en de punten mee genomen naar Zieuwent.

Geen geweldige wedstrijd, wel een geweldige uitslag! Dan speel je als klein clubje uit de Achterhoek voor het eerst in de clubgeschiedenis in de 2e klas en sta je na de eerste drie wedstrijden van de competitie met één punt uit drie wedstrijden stijf onderaan. Maar twaalf wedstrijden later sta je aan kop! Een geweldig gevoel. Nu enkele dagen genieten en dan wordt het tijd om weer gewoon met beide voetjes op de vloer te gaan staan. Er moeten nog negen wedstrijden worden gespeeld.

Dinsdagavond speelt RKZVC 1 voor de Achterhoekcup uit naar DZSV in Dinxperlo (20.15).

De volgende competitiewedstrijd is zondag 12-3-2017 uit naar Rood Wit (Groesbeek) (14.00).