Robbin Giezen (kopbal)

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

11 december 2016 14:00

Mulder, J.R.

Het was een typische wedstrijd zoals beide teams de laatste jaren vaker gespeeld hebben. Aan beide kanten werden er weinig kansen gecreëerd omdat beide teams positioneel meestal goed staan opgesteld. Voeg daarbij dat RKZVC in de opbouw grossierde in foute passes en de Zieuwentse nederlaag is bijna verklaard. De eerste kans van Varsseveldse kant was in de 11e minuut maar het schot werd door Wouter Pillen geblokt. Drie minuten later gebeurde hetzelfde aan de andere kant na een mooie aanval over links. Na de pass terug vanaf de achterlijn door Jouke Knippenborg werd het schot van Jens Schutten geblokt. Daarna duurde het een kwartier dat Varsseveld uit een corner kon koppen maar de zachte kopbal was een gemakkelijke prooi voor Huib Jonkman. Twee minuten in blessuretijd van de eerste helft viel de 1-0 voor Varsseveld. Een vrije trap vanaf de zijlijn werd scherp voor gezet in de ruimte tussen Huib Jonkman en de Zieuwentse verdediging. De instormende Robbin Giezen kopte hard binnen vanaf vijf meter.

Direct na rust had Harm Bokkers de kans op de gelijkmaker na een pass van Jouke Knippenborg maar de lob van Harm viel op het dak van de goal. Afgezien van een afstandsschot van Sjors Storkhorst was Varsseveld met counters veel dreigender dan RKZVC. Dit leidde tot enkele corners waar nog het meeste gevaar uit kwam. Zo gingen na corners in de 61e minuut een kopbal over en in de 74e minuut een kopbal naast. De enige keer dat RKZVC dicht bij de gelijkmaker kwam, was de vrije trap van Sven Jurjus in de 80e minuut net buiten de hoek van de zestienmeter. De vrije trap van Sven in de verre hoek was goed geplaatst  maar had net iets te weinig snelheid zodat de Varsseveldse keeper toch nog knap kon redden.

De 1e competitiehelft is hiermee afgesloten met een dubbel gevoel. Het is jammer dat je met een nederlaag en zo’n wedstrijd de winterstop in gaat. Bij winst was de 2e plaats bereikt met slechts één punt achterstand op koploper Leones. Anderzijds heeft RKZVC zich na de slechte start (één punt na drie wedstrijden en strak onderaan) goed herstelt met acht overwinningen en twee nederlagen zodat ze de winterstop als 3e in gaan. Zaterdag komt nog de bekerwedstrijd tegen Rigtersbleek, dan twee weken rust waarna het trainingskamp in de 1e week van januari in Malaga volgt. Daarna is er drie weken de tijd om goed voorbereid aan de 2e helft van de competitie te beginnen.

Opmerkelijk: vandaag was het de 26e competitiewedstrijd van RKZVC 1 op het kunstgras sinds de ingebruikname van het kunstgras in augustus 2015. Helaas komt door de 1e thuisnederlaag op het kunstgras het einde aan een heel opmerkelijke serie!