Harm Bokkers (kopbal)

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

4 december 2016 14:30

Janssen, R.L.W.

De eerste 10 minuten waren boeiend om te zien. Het kwartier daarop vervlakte het spel waarna het tot aan de rust weer aantrekkelijk was. De 1e minuut kwam RKZVC goed weg omdat een Ulftse spits een splijtende Ulftse dieptepass in vrije positie niet goed aan nam en daarmee een goede kans verspeelde. Een minuut later werd een Zieuwentse corner opnieuw ingebracht waarna een Ulftse verdediger de kopbal van de doellijn weg trapte. In de 9e minuut stuurde Michiel Krabbenborg met een pass Sven Jurjus in de diepte weg maar zijn lob over de keeper was te kort. Vervolgens had een Ulftse verdediger geluk toen hij een voorzet van Jouke Knippenborg niet goed raakte en de bal maar net over het eigen doel ging. De laatste lekkere actie van het 1e kwartier was het schot ineens uit de lucht van Sjors Storkhorst, na een pass van Jouke Knippenborg, dat rakelings over ging. Na de behoudende periode van 10 minuten viel bij de volgende kans direct de 1-0 voor RKZVC in de 26e minuut. Op het middenveld werd de bal veroverd waarna Sjors Storkhorst direct Jens Schutten de diepte in stuurde. Net binnen de zestienmeter schoot Jens hard binnen. Enkele minuten later had Sjors Storkhorst net niet het goede gevoel na zijn poging om te lobben maar de SDOUC-keeper raakte de bal genoeg om naast te gaan. Het laatste kwartier voor rust ging SDOUC meer drukken. Een fout in de verdediging in de 38e minuut leidde tot balverlies waarna de voorzet van dichtbij recht op keeper Huib Jonkman werd geschoten. Drie minuten voor rust viel toch de gelijkmaker na een licht duwtje binnen de zestienmeter dat voor SDOUC een penalty opleverde. Chiel Terhorst benutte dit buitenkansje koelbloedig (1-).

Na rust sloeg RKZVC koelbloedig toe op de ruimte die SDOUC bood en enkele fouten van hun. De eerste fout was in de 50e minuut. Een afspeelfout werd door een andere verdediger terug getikt tegen de paal waarna Sven Jurjus van rechts weer voor gaf en Sjors Storkhorst hard de 2-1 binnen schoot. Afgezien van enkele afstandsschoten speelde SDOUC lange tijd geen kansen uit. Hun hoge voorzetten konden in het algemeen ook redelijk gemakkelijk onschadelijk worden gemaakt. Nadat Harm Bokkers in de 56e minuut na een dieptepass nog naast schoot, viel in de 60e minuut de 3-1 na een erg mooie aanval. Een lange pass van Remco Buiting werd door Harm Bokkers op rechts goed aangenomen en door gespeeld naar Sven Jurjus die direct door speelde naar de geheel vrijstaande Jouke Knippenborg waarna Jouke vervolgens koelbloedig afrondde. De 4-1 viel in de 80e minuut. Sven Jurjus schoot op links de corner voorbij 2e paal waar Michiel Krabbenborg ineens uit de lucht hard in het dak van het doel schoot. Vijf minuten later had RKZVC geluk dat een Ulfts schot van 25 meter via de onderkant van de lat er uit stuiterde waarna van acht meter afstand over werd gekopt. In de 90e minuut slingerde Harm Bokkers zich langs enkele verdedigers en de keeper waarna zijn schot op goal door een verdediger nog net kon worden weggetrapt. Harm kreeg echter toch zijn goal. Een corner van links werd door Sjors Storkhorst van rechts weer ingebracht waarna Harm midden voor goal de 5-1 eindstand binnen kopte.

Een ruim verdiende overwinning waarbij verdedigend weinig werd weg gegeven en aanvallend genoeg kansen werden gecreëerd. Afgezien van de eigen overwinning was het een goede dag omdat beide ploegen boven RKZVC punten verspeelden. Dat betekent dat RKZVC nog maar één punt achter koplopers Concordia W en Leones staat met nog één wedstrijd te gaan tot aan de winterstop.

De volgende wedstrijden zijn zondag 11-12-2016 thuis tegen Varsseveld en zaterdag 17-12-2016 thuis tegen Rigtersbleek (beker).