Assist: Harm Bokkers

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

27 november 2016 14:00

Harmelink, G.A.

Na een aftastend 1e kwartier van beide kanten kwam RKZVC op stoom. De eerste dreiging kwam na een terugspeel bal die de Babberichse keeper met de handen op pakte. De vrije trap van 13 meter werd in de muur geschoten. In de 17e en 18e minuut werd het in korte tijd 2-0. De eerste was na een blunder in het centrum van de verdediging waarna Sjors Storkhorst simpel in de lege goal kon schuiven. Bij de 2-0 stuurde Michiel Krabbenborg op links Jens Schutten weg waarna zijn lage voorzet midden voor goal beheerst door Sven Jurjus binnen werd geschoten. RKZVC bleef daarna een kwartier de wedstrijd beheersen maar vaak was de laatste pass net niet nauwkeurig genoeg en enkele schoten gingen bijna recht op de keeper. De enige echte dreiging in die periode van Babberich was een schot in de 25e minuut van de spits – na een goede aanname – dat een meter naast ging. Het laatste kwartier voor rust kreeg Babberich wel wat meer balbezit maar dat leidde niet tot echte kansen. RKZVC bleef hele en halve kansen krijgen zonder dat daar nog een goal uit kwam.

Was er voor rust nog sprake van enig evenwicht in balbezit, na rust beheerste RKZVC het spel veel meer, mede doordat er steeds direct druk gezet werd en Babberich daardoor weinig tijd van rustig rondspelen kreeg. Na een vrije trap van Jouke Knippenborg die via een Babberich verdediger net naast ging, viel in de 48e minuut al de 3-0. Een knap schot van Sjors Storkhorst kon door de keeper nog naar buiten worden weg gewerkt waarna Jens Schutten de bal weer voor goal bracht en Jouke Knippenborg van dichtbij simpel kon intikken. Op zich was dat al bijna de genadeklap voor Babberich. Ieder paar minuten kreeg RKZVC daarna wel kansen maar het duurde tot de 74e minuut voor de 4e goal viel. Eerst schoot Harm Bokkers van 20 meter hard op de paal waarna de volgende inzet corner werd. Die corner van rechts door Waldo Rhebergen werd in eerste instantie weer naar buiten gewerkt waarna Waldo opnieuw voor gaf voorbij de 2e paal op de rand van de zestienmeter. Met een prachtige volley uit de lucht schoot Sjors Storkhorst hard binnen via de binnenkant van de verre paal. De 5-0 viel in de 82e minuut na een verre uittrap van Huib Jonkman die door Harm Bokkers goed onder controle werd gebracht. Hierna kapte hij een verdediger uit waarna hij breed legde op de geheel vrijstaande Jens Schutten die in het lege doel kon binnen schuiven. Een enkele keer was Babberich na rust met counters dreigend maar als er al op goal werd geschoten, waren die schoten een gemakkelijke prooi voor Huib Jonkman. Het voert te ver om verder alle twaalf kansen(!) te beschrijven die RKZVC in de 2e helft kreeg.

Voor het Zieuwentse publiek was het een leuke wedstrijd om te zien door de vele kansen. Voor het eerst werd er in de 2e klas vijfmaal gescoord terwijl dat scoren in het begin van de competitie vaak erg moeizaam ging. Als er al een opmerking te maken valt, is het dat het aanvallende rendement wel wat hoger zou mogen zijn.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 4-12-2016 uit naar SDOUC om 14.30.

PS
Tijdens de winterstop heeft Babberich besloten om zich uit de competitie terug te trekken. Hierdoor tellen alle wedstrijden van Babberich niet mee voor de stand.