Wat een groot verschil met de wedstrijd van vorige week

1 - 0

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

13 november 2016 14:00

Harleman, H.

Was het een week geleden een prachtige, open wedstrijd met veel kansen aan beide zijden, vandaag was er bijzonder weinig te beleven. Aan Zieuwentse kant lukte weinig. Lange ballen misten richting, combinaties lukten niet en verdedigend bleef men soms met moeite overeind. Uiteraard komt dit deels ook door Winterswijk dat zonder groots te spelen wel gedisciplineerd speelde en RKZVC ook weinig tijd gaf. In de 9e minuut kreeg Winterswijk het eerste kansje vanuit een schuine hoek dat ruim voorlangs ging. In de 22e minuut kregen ze de 2e kans na slecht uitverdedigen aan de Zieuwentse rechter kant maar uiteindelijk ging dat schot ook ruim voorlangs. Daarmee waren de Winterswijkse kansen voor rust op. RKZVC had afgezien van een schotje van Sjors Storkhorst recht op de keeper en een verdwaald schot van Harm te Winkel helemaal geen kans.

De eerste minuut na rust was er een bijna kans voor Jens Schutten na een te korte terugspeelbal maar de Winterswijkse keeper was er op tijd uit. In de 62e minuut viel de 1-0 nadat op rechts de buitenspeler op de achterlijn helemaal naar binnen door kon lopen. Na enig gekluts was het tenslotte Siebe te Winkel die van dichtbij de bal over de lijn kon schieten. RKZVC probeerde hierna wel meer aan te vallen en kreeg enkele kleine kansen. in de 67e kwam na een aanval over links de bal via Harm Bokkers bij Sjors Storkhorst die hoog in het zijnet schoot. Enkele minuten later, wederom na een aanval over links, ging het schot van Sjors Storkhorst recht op de keeper. Winterswijk kreeg voorin wel wat meer ruimte maar buiten twee schoten van 20 meter afstand die elke richting misten, waren ze verder ook niet meer gevaarlijk. Afgezien van een Zieuwents schot enkele minuten voor tijd dat elke richting miste, kon RKZVC ook geen vuist meer maken.

Na de geweldige wedstrijd van vorige week had RKZVC vandaag dus een collectieve off-day. Jammer na de geweldige reeks van zes overwinningen maar dat kan natuurlijk wel een keer gebeuren. Dinsdag volgt de uitwedstrijd om de Achterhoekcup in Stokkum om 20.15 (waarschijnlijk met veel spelers uit het 2e) en donderdag de thuiswedstrijd in de beker tegen De Tubanters 1897 om 20.00. Twee weken de tijd dus om daarna in de thuiswedstrijd tegen Babberich weer scherp te zijn.

De volgende wedstrijden zijn dinsdag 15-11-2016 uit naar Stokkum en donderdag 17-11-2016 thuis tegen De Tubanters 1897.