Assist: Harm Bokkers

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

6 november 2016 14:00

Smeenk, P.

Het was haast een wonder dat er op het eind slechts 4-1 op het scorebord stond. Vooral voor rust golfde de wedstrijd op en neer waarbij aan beide kanten behalve de doelpunten ook het houtwerk nog werd geraakt. RKZVC begon furieus waarbij het in de eerste 13 minuten zes kansen had. De 1-0 viel al in de derde minuut nadat Harm Bokkers op rechts Mark te Winkel de diepte in stuurde. Diens voorzet werd door Sven Jurjus met een halve lob op goal afgewerkt waarna de bal via de vingertoppen van de Groesbeekse keeper toch langzaam over de doellijn rolde. Daarna waren er nog hele en halve kansen voor Harm Bokkers (3x waarvan 1x buitenspel) en Jouke Knippenborg voordat de 2-0 viel in de 13e minuut. Het schot van Jouke Knippenborg van 25 meter leek naast de rechter doelpaal te draaien maar Harm Bokkers raakte met het hoofd de bal net genoeg waardoor de bal in de rechter bovenhoek kwam. Het leek of RKZVC geloofde dat ze de wedstrijd wel konden uitspelen en Rood Wit nam het initiatief over. Soms door slordig balverlies in de opbouw van Zieuwentse kant maar zeker ook door het technische vaardige spel van Rood Wit. Dit leidde in de 18e minuut tot een eerste waarschuwing met een schot tegen de rechterpaal. Na schietkansen voor Rood Wit in de 20e, 21e en 24e schoot een Groesbeekse spits bijna vanuit de hoek van het zestienmeter gebied op de onderkant van de lat. In de 30e minuut deed Harm Bokkers weer wat terug na een mooie één-twee combinatie met Jens Schutten. Het schot van Harm ging snoeihard op de paal. In de 33e minuut viel de 2-1 nadat Huib Jonkman een voorzet half weg werkte. Max Scholten schoot voor Rood Wit vanaf 14 meter beheerst in de linker benedenhoek. De laatste kansen voor rust waren voor Jens Schutten. Het eerste schot kon de keeper vrij gemakkelijk oppakken. Bij de 2e kon hij net niet bij een voorzet van Harm Bokkers.

Na rust bleef het spel op en neer gaan waarbij Rood Wit duidelijk minder kansen kreeg en RKZVC direct meer druk zette. Dit leidde meteen al tot een mooie aanval over links via Jouke Knippenborg (poort zijn verdediger) waarna de Groesbeekse keeper moest redden op het schot van Waldo Rhebergen. Uit de volgende corner schoot Toby Bokkers een meter naast. Tien minuten later bereikte Wouter Pillen met een mooie pass Sven Jurjus op rechts die door kon lopen maar zijn schot ging via de lat over. In de 59e minuut viel de 3-1 nadat Jens Schutten op links door kon gaan. Hierop kon de keeper redden maar Harm Bokkers legde de afspringende bal terug op Jouke Knippenborg die overtuigend binnen schoot. De meeste aanvallende dreiging van Rood Wit na rust waren in eerste instantie enkele afstandsschoten en een lage voorzet in de 61e minuut. Rond de 65e minuut maakte Sjors Storkhorst zijn rentree na een blessureperiode van 3 maanden door een breuk in zijn middenvoetsbeentje. Dat hij nog moet wennen, bleek twee minuten later bij zijn schot vanaf de middencirkel dat de juiste richting nog miste. Twee minuten later was dat echter al beter nadat hij op links kon doorgaan. Zijn passje terug was op maat en Jouke Knippenborg schoot vanaf dertien meter via de binnenkant van de rechterpaal de eindstand binnen. Na een goede kans van Jouke Knippenborg dreigde Rood Wit alleen nog met een hard schot in de 83e minuut (een meter naast). RKZVC speelde de wedstrijd de laatste 20 minuten vrij beheerst uit.

De 6e overwinning op rij! Door de overwinning van Leones op Concordia staat RKZVC nu samen met Concordia op de gedeelde 2e plaats met drie punten achterstand op Leones. Volgende week lijkt de uitwedstrijd naar Winterswijk op voorhand lastiger te worden.

De volgende wedstrijd is zondag 13-11-2016 uit naar FC Winterswijk.