79'

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

30 oktober 2016 14:30

Wiggers, O.W.B.

Na één punt uit de eerste drie wedstrijden is dit al weer de 5e overwinning op rij. Lang zag het daar echter niet naar uit. Na een goede eerst 20 minuten waarin RKZVC een voorsprong nam, zette het technisch sterke OBW steeds meer druk. Afgezien van enkele schotpogingen en een aantal corners leverde dit geen situaties op waar keeper Huib Jonkman reddend moest optreden. De Zieuwentse goal in de 14e minuut begon met het slecht wegtrappen van de Zevenaarse keeper waarna Jouke Knippenborg op links door kon gaan. Zijn voorzet / schot leek voorlangs te gaan maar Jens Schutten was er als een duvel uit een doosje bij om net voor de 2e paal alsnog de 1-0 voorsprong binnen te trappen. Door de grotere druk van OBW kreeg RKZVC voorin meer ruimte waardoor er wel kansen kwamen die echter slecht werden uitgespeeld. In de 21e minuut was er een harde vrije trap van Harm Bokkers van 25 meter afstand die door de OBW keeper tot corner werd verwerkt. Uit de corner tikte Harm Bokkers de bal door maar die kon voor de doellijn door OBW worden weggetrapt. In de 24e minuut speelde Sven Jurjus een mooi een-tweetje met Harm Bokkers maar het schot van Sven ging bijna recht op de keeper.

Na rust ging OBW verder met druk zetten en dat leidde direct al tot de eerste kans via een aanval over links. Gelukkig voor RKZVC werd de voorzet een halve meter langs de linkerpaal getikt. RKZVC beperkte zich in die fase veelal door de bal gewoon weg te trappen. In de 61e minuut was het wel raak na een Zevenaarse aanval over links en enige twijfel in de Zieuwentse verdediging. Cas Cornelissen kon daarna vanuit een schuine hoek de 1-1 binnen schuiven onder Huib Jonkman door. Vijf minuten later kwam RKZVC echter al weer op de 2-1 voorsprong na een prachtige aanval. Michiel Krabbenborg passte diagonaal op Sven Jurjus die uit de lucht direct breed legde waarna Waldo Rhebergen met links snoeihard binnen schoot. Twee minuten later was er nog een dreigende voorzet van OBW vanaf rechts maar toen in de 79e minuut weer door een prachtige aanval de 3-1 voorsprong voor RKZVC kwam, was het geloof in een beter resultaat bij OBW wel weg. Bij de 3-1 stuurde Waldo Rhebergen aan de linkerkant Jens Schutten de diepte in. Jens liep de zestienmeter winnen waarna hij beheerst onder de lange Zevenaarse keeper de bal tegen het net aanschoof. Met de moed der wanhoop probeerde OBW het nog wel maar de (afstands)schoten misten ruim doel. Het gevaarlijkst was nog de Zieuwentse vrije trap in de 86e minuut waarbij Harm Bokkers van dichtbij op de keeper schoot waarna de uitvallende bal door Remco Buiting naast werd geschoten.

Zonder groots te spelen mag het toch een verdiende overwinning genoemd worden. OBW beheerste optisch gezien wel een groot gedeelte van de wedstrijd het spelbeeld, RKZVC verdedigde goed en kreeg meer goede kansen.

De volgende wedstrijd is zondag 6-11-2016 thuis tegen Rood Wit (Groesbeek).