93'
Ferron van Heerde (e.d.)

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

16 oktober 2016

Op basis van het veldspel over de hele wedstrijd had een gelijkspel mogelijk de spelverhouding beter weergegeven, niet op basis van de kansen. De 1e minuut begon RKZVC flitsend. Na 10 seconden bereikte Harm Bokkers de achterlijn en zijn voorzet ging via een Rhedense verdediger net voorlangs. Een minuut later stuurde Sven Jurjus op links Jens Schutten weg die vrij door kon lopen en beheerst onder de keeper door de 1-0 voorsprong binnen schoof. Het leek hierna of RKZVC op deze mooie zondag daarna voor rust geloofde dat ze het wel konden uitspelen. De beweging was minder en Rheden kon vaak eenvoudig uitverdedigen. De eerste Rhedense schoten waren nog niet zo dreigend maar in de 22e minuut speelden ze over rechts een mooie aanval uit waarna Patrick d’ Hulst in het centrum via een Zieuwents been de 1-1 binnen schoot. Een minuut later kopte  Harm Bokkers na een voorzet van Mark te Winkel maar de afstand was te groot om gevaar op te leveren. Na slordig opbouwen van Zieuwentse kant nam Rheden met een vlotte combinatie de aanval over en kon Alan Hermsen in de 26e minuut van dichtbij vrij de 1-2 binnen schieten. Tot rust was de beste kans nog voor Harm Bokkers nadat Jens Schutten een corner opnieuw inbracht maar de kopbal ging voorlangs.

Na rust zat er aan Zieuwentse kant meer tempo in met nogal wat hele en halve kansen. Rheden kreeg echter ook wel kansen. In de 48e minuut moest de Rhedense keeper redden op een schot van Jouke Knippenborg. Twee minuten later kon de Rhedense keeper een lage voorzet van Jens Schutten net pakken (een halve meter terug en Harm Bokkers had de bal in de lege goal kunnen lopen). Weer een minuut later onderbrak Harm Bokkers de opbouw van Rheden en schoot tegen de buitenkant van de paal. De 2-2 viel in de 52e minuut na een mooie steekpass van Sven Jurjus op Jouke Knippenborg op rechts, Jouke kon doorsteken naar binnen en schoot de bal beheerst in het verre zijnet binnen. Daarna kwamen er over en weer kansen. Rheden kopte in redelijk vrije positie over. Harm Bokkers trapte over een voorzet van Jouke Knippenborg waarna de bal via een Rhedense verdediger richting goal ging en de keeper nog net kon redden. In de 58e minuut had een Rhedense spits een mooie actie in huis waarna Huib Jonkman met een reflex de bal nog net over de goal kon tikken. In de 70e minuut nam Jens Schutten in het centrum een voorzet van Sven Jurjus prima aan met de borst maar de Rhedens keeper kon zijn lage schot pakken. Tien minuten later kwam RKZVC goed weg na een counter als het schot in vrije positie van de Rhedense rechtsbuiten over ging. In de 87e minuut komt RKZVC enigszins gelukkig aan een penalty na een handsbal op een schot van Jens Schutten (de scheidsrechter twijfelde even). Jens schoot hard de 3-2 voorsprong binnen. Rheden zette hierna direct alles op alles. Eerst ging een schot over en daarna ging een vrije trap vanaf 20 meter één meter naast. De 4-2 viel in de 93e minuut. Waldo Rhebergen stuurde Jouke Knippenberg op links weg en hij kon helemaal naar binnen door lopen. Zijn voorzet werd door Ferron van Heerde met een sliding in eigen goal gewerkt (er stonden twee Zieuwentse aanvallers daarachter vrij). In de twee minuten daarna misten twee schoten van Rheden en een schot van Mark te Winkel de juiste richting waarna de scheidsrechter in de 95e minuut voor het einde floot.

Het was een mooi potje. Voor rust speelde RKZVC na de snelle voorsprong in een te laag tempo. De laatste twee goals kwamen ietwat gelukkig tot stand maar de overwinning was terecht op basis van het aantal gecreëerde kansen.

De volgende wedstrijd is donderdag 20-10-2016 uit tegen Twenthe Goor om 20.00 (beker). Op dinsdag 25 oktober speelt RKZVC 1 uit tegen Stokkum 1 om 20.00(Achterhoekcup).