0 - 1

Assist: Sven Jurjus

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

9 oktober 2016

Voor rust viel er voor beide doelen niet veel te genieten. Er was wel veel strijd maar veel passes kwamen van beide kanten niet aan cq konden gemakkelijk worden onderschept. AZC was de eerste tien minuten het gevaarlijkst met een schot in de korte hoek dat door Huib Jonkman geblokt werd en een van richting veranderde voorzet die door Huib Jonkman onder de lat moest worden weggetikt. De eerste doelpoging van Zieuwentse kant kwam op naam van Jens Schutten in de 14e minuut maar het schot miste richting. Daarna duurde het tot de 41e minuut voor een hard Zutphens schot van door Huib Jonkman moest worden weg gestompt. Enkele minuten later kreeg Jouke Knippenborg onverwacht een goede kans na een pass van Harm Bokkers maar de Zutphense keeper kon de inzet gemakkelijk pakken. Op slag van rust werd een pass van AZC vanaf de achterlijn door alles en iedereen gemist.

De eerste 22 minuten na rust drong AZC sterk aan en kreeg verscheidene goede schietkansen. Bij een counter van AZC in de 54e minuut was het eerst Wouter Pillen die op het laatste moment met een goede sliding het schot kon blokkeren waarna Huib Jonkman de volgende inzet tot corner kon verwerken. Drie minuten later moest hij weer redden na een hard schot vanuit een schuine hoek onder de lat en in de 60e minuut was het wederom Huib die een mooie kopbal (na een verre voorzet) nog net corner nog tikken. Bij de eerste goede aanval van RKZVC na rust bereikte Jouke Knippenborg op rechts Sven Jurjus. Diens voorzet op maat bereikte Jens Schutten waarna de kopbal van Jens via een Zutphense verdediger via de lat over ging. In de 65e en 67e minuut vielen er nog twee gevaarlijke aanvallen van AZC te noteren waarna er vrije schietkansen vanaf 16 meter kwamen. Het eerste schot ging over, het tweede was niet hard en kon door Huib Jonkman worden gepakt. Een minuut later viel de 1-0 voor RKZVC na een diagonale pass op maat van Michiel Krabbenborg op Jouke Knippenborg aan de rechterkant. Jouke zette een 1-2 combinatie met Sven Jurjus op waarna hij beheerst de bal in de linker benedenhoek schoof. Uiteraard begon AZC hierna druk naar voren te zetten waarbij zij echter geen openingen vonden in de Zieuwentse defensie vanuit combinaties en waarbij de hoge voorzetten richting zestienmetergebied werden weggekopt door de verdediging of gepakt door Huib Jonkman. Anderzijds kon RKZVC ook geen gebruik maken van de ruimte voorin.

De kwaliteit van het spel was vandaag misschien niet al te best, het is wel de 3e competitiewedstrijd achter elkaar dat RKZVC geen tegendoelpunt hoeft te incasseren. Ook is het een goed gevoel dat voor de eerste keer in de 2e klas in een  uitwedstrijd punten worden gepakt. Na 4 wedstrijden had RKZVC één punt en stond onderaan. Drie wedstrijden later bezetten ze de 4e plaats met tien punten. De slechte start is weggepoetst.

De volgende wedstrijd is zondag 16-10-2016 thuis tegen SC Rheden.