Slechts 1-0, maar de drie punten zijn véél belangrijker

1 - 0

WAVV 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

2 oktober 2016

Hoe hou je het publiek in spanning? Door niet te scoren. Als aan beide kanten het aantal goede kansen geteld wordt, zou de uitslag ongeveer 8-1 moeten zijn. Het was een open wedstrijd in een hoog tempo. De eerste twintig minuten was het van Zieuwentse kant slordig en waren er twee schotpogingen van de Wageningers die niet op goal kwamen. Het eerste schot van RKZVC kwam in de 20e minuut van Waldo Rhebergen waarin een lastige stuit zat waardoor de bal van de borst van de keeper afstuitte. In de 30e minuut passte Waldo Rhebergen op links naar Jouke Knippenborg waarna diens voorzet vanwege een handsbal leidde tot een penalty. De WAVV keeper redde op de door Michiel Krabbenborg ingeschoten strafschop. Afgezien van één gevaarlijk Wageningse corner die door Huib Jonkman werd gepakt, kreeg WAVV verder geen kansen meer voor rust. RKZVC daarentegen wel via Jens Schutten (37e minuut, op de keeper) en Harm Bokkers (44e minuut, op de keeper). In de laatste minuut zat het eindelijk wel mee. Een vrije trap op 20 meter werd door Sven Jurjus over de muur in de linker benedenhoek geplaatst. Via de handen van de keeper en de paal rolde de bal tergend langzaam over de doellijn voor de 1-0 ruststand.

Na rust was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. RKZVC gaf geen echte kansen weg en de schotpogingen van afstand van WAVV misten richting (53e, 56e, 72e en 86e minuut). Het dichtst bij was hun poging in de 56e minuut, een meter naast de kruising. Afgezien van een aantal Zieuwentse schotpogingen die richting misten, leverden aanvallen van RKZVC zeker 5 a 6 grote kansen op die door de Wageningse keeper werden gered voor zover ze binnen de paal kwamen. Vrije schietkansen van 15 tot 25 meter afstand waren er voor Waldo Rhebergen (57e minuut), Sven Jurjus (66e minuut), Harm Bokkers (68e minuut) en Waldo Rhebergen (77e minuut). De WAVV keeper moest wel redden in 52e minuut nadat Jens Schutten vrij kon door gaan (pass Jouke Knippenborg). Daarna redde hij in de 82e minuut op de kans van Jelle Knippenborg (dieptepass waarbij Harm Bokkers ineens door kaatste) en in de 84e minuut op de kans van Jelle Knippenborg (lob). In de 90e minuut keepte Huib Jonkman gelukkig attent op het schot onderin de hoek dat daardoor de Wageningers slechts een corner opleverde. De laatste kans was tenslotte voor Waldo Rhebergen in de 92e minuut. Hij draaide zich fraai vrij op 20 meter van goal waarna zijn lob nog net via de vingertoppen van de Wageningse keeper op de lat belandde.

De eerste 20 minuten waren van Zieuwentse kant opbouwend matig waarbij ze in die periode verdedigend wel de controle hielden. Dat er veel kansen niet worden benut, is een mankement dat vanaf de eerste wedstrijd in dit seizoen speelt. RKZVC doet wel goede zaken door de overwinningen van vorige week en vandaag waardoor ze nu aansluiten in de brede middenmoot van deze klasse. De verschillen zijn echter klein: drie punten afstand van de degradatieplaats en drie punten afstand van de koploper. Het is nu een kwestie van de opgaande lijn doortrekken.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 9 oktober uit naar AZC (Zutphen) om 14.00.