RKZVC zakt 4e kwart van de wedstrijd door het ijs

Spero 1 (zon)

4 - 0

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

18 september 2016

Voor rust was de wedstrijd redelijk in evenwicht waarbij Spero wel de iets betere kansen kreeg. RKZVC lijkt echter, evenals vorige week, de echte scherpte enigszins te missen en dat wordt in de 2e klas genadeloos afgestraft. In de 1e minuut leidde zwak opbouwen al bijna tot de 1e kans voor de Elstenaren. Na enkele schotpogingen van Spero kreeg Jens Schutten in de 18e minuut de eerste kans vanuit een schuine hoek maar het schot werd door de Spero-keeper weg gebokst. In de 25e minuut had RKZVC geluk dat een kopbal na een vrije trap van rechts via de paal naast ging. Daarna kreeg RKZVC in vijf minuten drie kansjes. De 1e, een kopbal van Jens Schutten na een vrije trap van Jouke, kon de keeper gemakkelijk pakken. De kopbal van Michiel Krabbenborg richting linkerbovenhoek na een corner werd op de doellijn weg gekopt. Daarna schoot Harm Bokkers, na een mooie aanval, hard op de keeper. In de 37e minuut zeilde een vrije trap van Spero langs alles en iedereen maar ook net langs de goal. Vijf minuten voor rust kon de Spero-keeper een gevaarlijke voorzet nog net van richting veranderen waarna hun verdediging verder kon opruimen.

De eerste 20 minuten na rust had RKZVC duidelijk het heft in handen maar verzuimde het om één van de vier a vijf kansen te benutten. Eerst schoot Harm Bokkers na een mooie aanval via Jens Schutten en Sven Jurjus in de handen van de keeper. Harm schoot enkele minuten later nogmaals op de keeper waarna de terug stuiterende bal door Sven Jurjus over werd geschoten. Daarna kon een Spero-verdediger een voorzet nog net corner koppen. Uit de daarop volgende corner kon de keeper weer redden op een inzet van Sven Jurjus. Eerst in de 58e minuut moest Huib Jonkman redden op een schot van Spero. In de 67e minuut viel de 1-0 voor Spero. Een steekpassje achter de Zieuwentse verdediging werd door Jan Dirksen schuin voor goal in de verre hoek geschoten. Direct in de eerste Zieuwentse aanval daarna ging een schot van Jens Schutten in vrije positie een halve meter over. Na een pegel van 35e meter van Waldo Rhebergen in de 71e minuut viel twee minuten later eigenlijk al de beslissing. Een scherp genomen corner werd door Kees Hendriks binnen gewerkt voor de 2-0. Een kleine tien minuten later was het schot van Jens Schutten dat over ging de laatste gevaarlijke dreiging van RKZVC waarna Spero het karwei afmaakte. De penalty na een overtreding in de hoek van de zestienmeter werd door Jan Dirksen onberispelijk ingeschoten voor 3-0. Tenslotte zorgde Yannick Verhoeven in de 88e minuut na een vlijmscherpe counter beheerst dat de 4-0 eindstand op het scorebord kwam.

RKZVC heeft niet de gehoopte start van de competitie gemaakt. Verdedigend staat het meestal redelijk maar als er niet gescoord wordt, kan elk foutje achterin fataal zijn. Te hopen valt dat het volgende week tegen Vorden ook eens een keertje een beetje mee zit.

De volgende wedstrijd is zondag 25-9-2016 thuis tegen Vorden om 14.00.