Datum

11 september 2016

Accommodatie

Onbekend

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week tegen Leones was er aanvallend veel minder te genieten (van beide ploegen). RKZVC speelde vooral het eerste half uur erg slordig en leed veel balverlies. Concordia had in het algemeen meer controle over het spel maar zodra de zestienmeter in zicht kwam was ook bij hen de nauwkeurigheid weg. Afgezien van twee afstandsschoten die richting misten, moest alleen Waldo Rhebergen in de 28e minuut een keer een inzet ruim voor de doellijn wegtrappen. Van Zieuwentse kant was de eerste dreiging in de 33e minuut nadat Harm Bokkers zich vrij draaide maar ruim langs schoot. Nadat in de 37e minuut Sven Jurjus een vrije trap gevaarlijk voor zette was er nog een streep van een afstandsschot van Waldo Rhebergen dat onderweg geblokt werd. Daarmee waren de Zieuwentse kansen geteld.

De eerste tien minuten na rust waren van beide kanten weer aftastend. Harm Bokkers kreeg in de 56e minuut een goede kans na een vrije trap van Sven Jurjus. Vanuit de draai schoot hij helaas recht op de vuisten van de Wehlse keeper. Vanaf de 65e minuut begon Concordia echt meer druk zetten en moesten de Zieuwentse middenvelders en verdedigers soms alle zeilen bij zetten om te voorkomen dat de Wehlse aanvallers vrij door konden lopen. Keeper Huib Jonkman kon in de 67e minuut door snel uit lopen in 1e instantie redden en door daarna snel terug te duiken de situatie klaren. Na een krachteloos kopballetje van een Concordiaspits in de 75e minuut was het in de 81e minuut na een snelle counter toch raak. Freek Linnenbank kon vrij op Huib Jonkman af gaan en schoof beheerst de 1-0 binnen. Afgezien van enkele Wehlse schotpogingen die alle richting misten, probeerde RKZVC met een alles of niets offensief nog een punt binnen te slepen. Helaas werd in de 90e minuut een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd (onterecht volgens sommige Zieuwentse supporters die op één lijn stonden).

Concordia wordt bestempeld als titelkandidaat en verdiende de overwinning omdat ze het spel meer beheerste dan RKZVC (en uiteraard omdat ze scoorden). RKZVC kon echter aanvallend ook minder brengen dan een week eerder tegen Leones. Ze zijn echter ook niet weg gespeeld, dus alle reden om er op te vertrouwen dat het volgende week weer goed gaat.

De volgende wedstrijd is zondag 18-9-2016 uit naar Spero Elst om 14.00.