Datum

4 september 2016

Accommodatie

Onbekend

Het leek dat RKZVC enigszins zenuwachtig aan dit debuut in de 2e klas begon. De eerste 10 minuten zat Leones uit Beneden Leeuwen feller op de bal en was RKZVC onzuiver in balbezit. In de 7e minuut kwam RKZVC 1-0 achter bij een poging de bal weg te werken maar er werd geblokt door Luc te Braake waarna de bal in de goal rolde.  Daarna herstelde RKZVC zich en had vooral de laatste 25 minuten voor rust het heft in handen. Beide ploegen zochten de aanval waardoor het een boeiende wedstrijd werd. In de 20e minuut kwam de eerste goede Zieuwentse kans na een aanval over rechts via Sven Jurjus en Waldo Rhebergen. Diens voorzet werd door de inkomende Harm Bokkers hard ingekopt maar ook een meter naast. Tien minuten later moest Huib Jonkman redden op een hard schot van Leones van 20 meter afstand. Het zat Ties Heutinck in de 38e minuut niet mee toen hij na een corner van Sven Jurjus op de lat schoot. Na een mooie aanval in de 44e minuut op links via Waldo Rhebergen en Harm Bokkers treuzelde Ties Heutinck net iets te lang bij een vrije kans en kon de Leoneskeeper goed redden. Op slag van rust kreeg RKZVC toch loon naar werken. Een corner van rechts door Jouke Knippenborg werd voorbij de 2e paal hard door Toby Bokkers binnen geschoten in de verre kruising.

Na enig aftasten na rust gaf Jouke Knippenborg in de 57e minuut een mooie pass op Sven Jurjus maar diens schot ging vanuit een schuine hoek net voorlangs. Enkele minuten later ging de afronding door Sven Jurjus na een voorzet van Ties Heutinck recht op de keeper af. De eerste goede kans voor Leones na rust, afgezien van vrije trappen, was een schot in de 65e minuut dat een halve meter naast ging. Hierna had RKZVC vijf aardige tot goede kansen. In de 68e minuut schoot Jens Schutten in vrije positie een meter over na een mooie combinatie tussen Waldo Rhebergen en Jouke Knippenborg. Nadat een afstandsschot van Tim van Wijngaarden niet al te veel moeilijkheden voor de keeper opleverde was er in de 79e minuut een vloeiende aanval van RKZVC. Waldo Rhebergen bereikte Jouke Knippenborg op rechts die laag voor gaf naar Sven Jurjus die helaas via de buitenkant van de paal onder de kruising net niet de juiste richting had. Drie minuten later zat het ook Harm Bokkers niet mee toen hij 2x achter elkaar op de benen van de keeper schoot. De laatste Zieuwentse kans kwam na aangeven van Jens Schutten op Harm Bokkers. Zijn lob was echter iets te laag zodat de Leoneskeeper gemakkelijk kon pakken. In de laatste vijf minuten leek het of de krachten bij RKZVC een beetje op waren en kwam Leones nog tot twee kansen. Eerst via een corner waarbij het schot direct uit de lucht recht op Huib Jonkman af kwam. In blessuretijd soleerde een Leonesspits aan de linkerkant naar binnen waarna vrij kon worden ingeschoten maar het schot werd geblokt door de snel uitlopende Huib Jonkman.

Afgezien van de eerste 10 minuten liet RKZVC zien dat ze voetballend goed in de 2e klas mee kan. Dat tegenstanders meer kansen krijgen als in de 3e klas mag verwacht worden maar het aantal bleef vandaag in ieder geval beperkt. Aanvallend blijft RKZVC ook in deze klasse nog steeds kansen creëren maar is het euvel nog hetzelfde als vorig jaar: teveel kansen nodig om te scoren. Het is echter een eerste wedstrijd en er is in deze klasse van alles mogelijk, ook gezien de nederlagen bijvoorbeeld die kampioenskandidaten Concordia en Winterswijk leden

De volgende wedstrijd is zondag 11-9-2016 uit naar Concordia Wehl om 14.00.