Verdienstelijk gelijkspel tegen hoofdklasser

5'
... (intikker)
30'

17 januari 2017

Eens te meer is het een geluk dat RKZVC anderhalf jaar geleden kunstgras kreeg. De sneeuw was afgelopen zondag van het veld verwijderd waardoor deze doordeweekse oefenwedstrijd gespeeld kon worden ter voorbereiding op de tweede helft van de competitie die voor RKZVC op 29 januari begint met de uitwedstrijd tegen koploper Leones.

Over de gehele wedstrijd had Silvolde wel meer (kleine) kansen maar afgezien van beide doelpunten hoefden beide keepers nauwelijks echt te redden. Silvolde startte beter en in de 2e minuut moest keeper Wesley Keegstra al een scherpe voorzet over de lat tikken. In de 5e minuut kwam Silvolde op de 1-0 voorsprong na een vloeiende aanval over rechts die midden voor goal simpel kon worden binnen getikt. In de 28e minuut was er een aardige schietkans voor Silvolde maar het schot ging ver naast. In de 30e minuut kwam de 1-1 schitterend tot stand. Een diagonaal pass van Michiel Krabbenborg bereikte Jouke Knippenborg op rechts. Diens voorzet werd door Waldo Rhebergen net buiten de zestienmeter ineens op de slof genomen en verdween in de linker benedenhoek. Afgezien van een vrije trap van Jouke Knippenborg recht op de keeper kreeg RKZVC voor rust geen kans meer. Silvolde kreeg er nog vier voor rust waarbij RKZVC vooral in de 43e minuut geluk had dat een vlammend schot rakelings langs de linker kruising ging.

Hoewel er na rust minder kansen waren aan beide zijden bleef het wel een boeiende wedstrijd. Silvolde heeft vrij veel lange spelers en werkte ook regelmatig met de lange bal waardoor er nogal wat kopduels waren. RKZVC kreeg enkele keren kansen met goede combinaties. De eerste daarvan was enkele minuten na rust voor Harm Bokkers na een mooie aanval over rechts. Jouke Knippenborg had in de 70e minuut een aardige schietkans van zo’n 20 meter maar miste de richting. Vijf minuten later schoot een Silvoldenaar ongeveer vanaf de penaltystip ruim naast. De beste kans was in de 90e minuut voor Siebe Klein Goldewijk maar zijn schot kon de Silvoldse keeper nog ternauwernood met de voeten tot corner worden verwerkt.

De volgende oefenwedstrijd is op zaterdag 21-01-2017 om 17.00 thuis tegen Gendringen.