62'
75'
Kelvin Meijer (vrije trap)

21 januari 2017

Gendringen was het vorig seizoen tot en met de laatste speeldag de grote concurrent in de strijd om het kampioenschap. Ruim een half jaar verder kan zo’n oefenwedstrijd dan best een leuke confrontatie zijn en dat was het dan ook. Vooral voor rust zat Gendringen er wat feller op en dwongen daardoor meer kansen af. RKZVC speelde bij vlagen slordig. Het dichtst bij een doelpunt kwam Gendringen in de 29e minuut toen na een corner de bal tegen de paal werd gekopt. In de 33e minuut kwam RKZVC op een 1-0 voorsprong na een aanval over links en Gendringen niet goed kon wegwerken. Op de rand van de zestienmeter schoot Sven Jurjus hard in en omdat de bal nog iets werd geraakt was de Gendringse keeper kansloos. Op slag van rust ging een schot van Sjors Storkhorst slechts een halve meter naast.

De eerste 20 minuten na rust beheerste RKZVC het spel volledig en besliste daarmee ook de wedstrijd. Na gemiste kansen voor Sjors Storkhorst (2x) en Harm Bokkers stuurde Sven Jurjus in de 59e minuut Harm Bokkers met een pass de diepte in waarna Harm met een lage schuiver beheerst de 2-0 aantekende. Drie minuten later volgde de 3-0 al. Michiel Krabbenborg bereikte met een dieptepass Sjors Storkhorst op links die ineens de bal breed voorgaf waarna Harm Bokkers vrijstaand de 3-0 binnen schoot. Enkele minuten later schoot een Gendringse spits de bal nog links langs de goal waarna de tegentreffer in het laatste kwartier fraai werd gescoord door Kelvin Meijer vanuit een vrije trap en daarmee de 3-1 eindstand aantekende.

De volgende wedstrijd is op dinsdag 24-01-2017 om 20.15 thuis tegen Witkampers (Achterhoekcup).